prašičereja

VIDEO: Aktivisti objavili grozljive posnetke s slovenske prašičje farme

A.S.
24. 6. 2021, 16.59
Posodobljeno: 24. 6. 2021, 17.09
Deli članek:

Prašiči živijo v lastnih iztrebkih in urinu, v kovinskih boksih, kjer jim je gibanje onemogočeno, ležijo ob razpadajočih kedavrih, ...

AETP
Manj nazorne fotografije, ki so jih lani in letos posneli aktivisti.

V letih 2020 in 2021 je skupina aktivistov na skrivaj dokumentirala razmere na farmi v Sloveniji, ki je namenjena vzreji prašičev, ter videoposnetke in fotografije anonimno delila s člani društva Društvo AETP (Animal Enterprise Transparency Project), ki so grozljivo dogajanje objavili na svojem spletišču. V tem gospodarskem objektu letno vzredijo 15 tisoč prašičev. Za katero farmo sicer gre, ni znano. 

AETP
Manj nazorne fotografije, ki so jih lani in letos posneli aktivisti.

"Posnetki prikazujejo standardno prakso, ki je neizogiben del sodobne živinoreje. Pridobljen material tako razkriva popolnoma drugačne pogoje reje od teh, ki jih v svojih oglasih in medijskih kampanjah prikazuje mesna industrija," so ob tem zapisali.

Na posnetkih, ki so jih delili tudi na družbenih omrežjih, je videti prašiče, ki živijo v lastnih iztrebkih in urinu ter ležijo ob razpadajočih kedavrih že poginulih prašičev. Nekatere živali imajo odprte rane, mastitis, zaradi omejenega gibalnega prostora je videti tudi različne telesne deformacije. Živali se v ozkih kovinskih boksih ne morejo obrniti ali skrbeti za mladiče. 

Pozor, videoposnetek je zelo nazoren!

AETP
Manj nazorne fotografije, ki so jih lani in letos posneli aktivisti.