enaka vrednost tudi za otroke

Znana vrednost novih bonov. Bodo ti posegali v pravico do koriščenja starih?

A.S.
1. 6. 2021, 16.34
Posodobljeno: 1. 6. 2021, 16.42
Deli članek:

Gre za bone, ki jih bo za razliko od starih, mogoče koristiti tako na področju turistične in gostinske dejavnosti kot za kulturne, športne in rekreativne dejavnosti.

Bobo
Uporaba se širi tudi na gostinstvo.

Enako vrednost bodo imeli tudi vavčerji za otroke. 

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je za 24UR potrdil, da bodo novi vavčerji, ki jih bodo prejeli vsi s stalnim prebivališčem v Sloveniji, vredni 50 evrov.  Novi boni pa ne bodo veljali le v turizmu, temveč tudi v gostinstvu, kulturi in športu, še poroča 24 UR. "Letos bo malo bolj zahtevno kot pri dozdajšnjih bonih glede na to, da bomo možnost koriščenja po našem predlogu nekoliko razširili. Želimo pomagati ne le turizmu in gostinstvu, ampak tudi tistim, ki so zaradi covida-19 utrpeli škodo in so v takšni ali drugačni meri tudi navezani na stanje v turizmu. Govorim predvsem o kulturi in o športu in rekreaciji," je že minuli teden dejal Zajc.

Novi boni naj bi v veljavo stopili junija in enako kot stari veljali do konca leta 2021.

Spomnimo: 

Turistične vavčerje je lani prinesel tretji protikoronski zakon. Prejeli so jih vsi prebivalci Slovenije: mladoletni v višini 50 evrov, odrasli pa v višini 200 evrov. Skupaj je izdanih 2,047 milijona turističnih bonov v skupni vrednosti 356,86 milijona evrov. 

Kot je povedal Zajc, je bilo do sredine minulega tedna unovčenih ali rezerviranih manj kot polovica vseh izdanih bonov v vrednosti skoraj 132 milijonov evrov. Novi boni, ki jih bodo po predlogu prav tako prejeli vsi prebivalci Slovenije, v pravico do koriščenja starih ne bodo posegali. Bodo pa na gospodarskem ministrstvu zagotovili, da bo stare bone mogoče koristiti tudi pri ponudnikih, ki so svoja vrata odprli šele letos, je v četrtek povzemala Slovenska tiskovna agencija (STA).