Reševalna akcija

FOTO: Račja družina bi skoraj prečkala cesto in dočakala konec, pojavili so se dobri ljudje ...

A.S.
30. 5. 2021, 09.54
Posodobljeno: 30. 5. 2021, 09.55
Deli članek:

Srečen konec za račjo mamo in njenih dvanajst otrok.

Društvo za zaščito živali Maribor
Na pomoč so priskočili tudi mariborski policisti.

V petek dopoldan je v Mariboru potekala prava reševalna akcija. Nekdo je v travi ob sila našel račje mladiče, ki so želeli prečkati štiri pasove, kar se zagotovo ne bi dobro končalo. Na kraj so se nemudoma odpravili člani Društva za zaščito živali Maribor in ocenili, da bi bilo lovljenje račje družine za mamo in mladiče preveč nevarno.  Odločili so se, da jih bodo varovali in jim preprečili prehod čez cesto, hkrati pa so o račji družini obvestili može v modrem in gasilce.

Gasilci so uspeli ujeti mamo in devet račjih mladičev in jih prepeljali na varno lokacijo. Tu pa reševalne akcije še ni bilo konec. Na drugi strani so bili v travi še trije drobni mladiči. Člana društva sta poskrbela tudi za trojico in jih odpeljala k preostali družini. "Račja družinica je tako uspešno rešena, vsi skupaj, vsi živi in zdravi, premeščeni na varno lokacijo kjer ne bo več skrbi, da se znajdejo praktično v kosu trave sredi ceste in betona," so ob tem dodali v društvu. 

"S takšnim sodelovanjem se je včeraj ustvarila veriga dobrih ljudi, ki so vsak s svojim doprinosom pripomogli k trinajstim rešenim življenjem račk. Hvala!," so zaključili in se zahvalili gospodu, ki jih je obvestil o račji družini, policistom, gasilcem, zaposlenim v klicnem centru in članoma društva.