na primorskem ponoči ugasnilo življenje

Zapeljal s ceste na brežino in trčil v drevo, ni mu bilo pomoči

A.S.
30. 5. 2021, 08.07
Posodobljeno: 30. 5. 2021, 13.10
Deli članek:

Reševalci so bili nemočni.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na cestah na severnem Primorskem je v letošnjem letu za posledicami prometnih nesreč umrlo pet oseb, so še sporočili novogoriški policisti.

Ponoči - natančneje med 2.30 in 3 uro - se je na lokalni cesti izven naselja Vrhovlje pri Kojskem v občini Brda zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ugasnilo življenje 35-letnika. 

Voznik je v blagem desnem preglednem ovinku z vozilom zapeljal levo izven vozišča na travnato brežino, kjer je trčil v drevo. Vozilo se je prevrnilo na desni bok, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu. Hudim poškodbam je podlegel na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. 

Poleg prometnih policistov so na kraju nesreče posredovali tudi poklicni reševalci NMP ZD Nova Gorica in gasilci JZ GRD Nova Gorica. Slednji so pokojnega voznika s tehničnim posegom izvlekli iz vozila.  Dežurna zdravnica ZD Nova Gorica je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

O prometni nesreči je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe - preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.