omamljena

Policisti ustavili vozilo z razbito lučjo, za volanom sedela 18-letnica, ki je izginila pred dvema letoma

R.T.
29. 5. 2021, 19.19
Posodobljeno: 29. 5. 2021, 20.29
Deli članek:

Omamljal jo je in jo zadrževal proti njeni volji.

Twitter / Tennessee Bureau of Investigation
Daphne Westbrook

Policisti iz ameriške zvezne države Alabama so minuli petek ponoči - natančneje okoli 1.30 - v mestu Samson ustavili 18-letno Daphne Westbrook, ki je sedela za volanom avtomobila s pretečeno registracijo in razbito lučjo. 

Ko so možje v modrem njene podatke vnesli v sistem, so ostali odprtih ust. Za Daphne je namreč pred dvema letoma izginila vsaka sled. Po poročanju ameriških medijev je oktobra 2019 takrat 16-letno dekle v mestu Chattanoga, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Tennessee, ugrabil njen oče John Westbrook. John je hčerko omamljal in jo zadrževal proti njeni volji. 

Westbrookova pa se je v petek s psom peljala na plažo. "Zdela se je v redu. Rekla je, da gre na plažo, da bi uživala, '' so sporočili policisti iz Samsona. "Rekla je, da je pravkar dopolnila 18 let in da je svobodna," so dodali.

Okrožno državno tožilstvo v Hamiltonu, kjer je bila najstnica prijavljena kot pogrešana, še vedno išče njenega očeta. "Hvaležni smo, da je Daphne na varnem in da je njen oče ne zadržuje več," so zapisali. "Še posebej razveseljujoče je, da lahko njeni mami sporočimo, da je Daphne svobodna. To ne spremeni našega cilja - poiskati in preganjati Johna Westbrooka," so zaključili. 

Policisti so 18-letnico izpustili, ko so ugotovili, da ni v nevarnosti ter da ne potrebuje moči.  Po poročanju AL.com Daphne ni želela govoriti s svojo mamo, s katero se je v preteklosti sprla.