Črna kronika

19-letna hči slavnega pisatelja umrla v prometni nesreči

R.T.
29. 5. 2021, 20.31
Posodobljeno: 29. 5. 2021, 21.20
Deli članek:

Za volanom avtomobila je sedel njen izbranec.

Instagram
Dixie Lewis

Zakaj je Schulz zapeljal na nasprotni vozni pas, ni znano, policisti pa so izključili vožno pod vplivom alkohola oziroma mamil.

Dixie Lewis, 19-letna hči priznanega pisatelja Michaela Lewisa in fotografinje Tabithe Soren, je v torek pri Truckeeju, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Kalifornija, umrla v prometni nesreči.

Avtomobil, v katerem je bila Dixie, je vozil njen fant 20-letni Ross Schulz. Do nesreče je prišlo, ko je Schulz zapeljal na nasprotno vozni pas, v tistem trenutku pa je nasproti pravilno pripeljal 45-letni voznik tovornega vozila. Prišlo je do čelnega trčenja. 19-letnica in 20-letnik sta podlegla hudim poškodbam.

"Zelo smo jo imeli radi in čutimo bolečino, kakršne še nismo doživeli. Ljubila je Rossa in rada je živela. Naša srca so strta. Njena mama Tabitha, brat Walker, sestra Quinn in jaz bomo našli način, da bo spomin nanjo še živel, "je v izjavi za javnost dejal Lewis.

Michael Lewis je sicer avtor uspešnic Moneyball in The Big Short, ki sta na velikem platnu dočakala filmski različici, med igralci pa so se znašla priznana imena: Brad Pitt, Christian Bale in Ryan Gosling.