ne pomnijo, da bi morali pozivati k temu

Potem ko so izginili mladiči dveh labodjih družin, društva pozivajo: Ne objavljate lokacij fotografij

A.S.
25. 5. 2021, 10.35
Posodobljeno: 25. 5. 2021, 10.48
Deli članek:

Ne pomnijo, da bi morali pozivati k temu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Spomnimo:

Na začetku meseca so koprske policiste obvestili, da je neznanec iz gnezda ob enem od kanalov koprske bonifike nezakonito odvzel šest labodjih mladičev in še neizleženo jajce. Policisti in kriminalisti so takrat na kraju opravili ogled. 

Kot da to ne bi bilo dovolj, so pred nekaj več kot tednom dni izginili tudi mladiči labodje družine v Miklavžu na Dravskem polju.  V nedeljo, 16. maja, so bili še videni, po navedbah društva pa naj bi sedem mladičkov izginilo med sedmo in osmo uro. 

Poziv

Društvo za zaščito živali Maribor, društvo za zaščito in pomoč živalim sveta in njihovim skrbnikom Animal Angels, Društvo za zaščito konj in drugi sedaj prebivalce pozivajo, naj prebivalci na družbena omrežja več ne objavljajo fotografij labodjih družin s pripisom lokacije. "Ker je bilo v zadnjem času objavljenih več slik labodjih družin, vas lepo prosimo, da tega ne objavljajte več, sploh pa z navedbo lokacije," so zapisali v Animal Angels, medtem ko je Društvo za zaščito živali Maribor zapisalo: "Gre za varnost ptic in ozaveščanje. Zlasti pa posebna pozornost za obvodne in vodne ptice, ki so večinoma na isti lokaciji in pa za redke vrste. Leta in leta ne pomnimo, da bi morali pozivati k temu. Ker pa očitno in žal vsi nimajo le dobrih namenov, smo pristali na tej točki, ko prosimo in obveščamo o tem, zaradi varnosti živali. Seveda živali tudi ne vznemirjamo...najbolje jih je v miru in tišini opazovati. Tudi vi lahko naprej ozaveščate, seveda v prijaznem tonu, da se razume, da gre le za varnost živali v naravi".