rahljanje ukrepov

Seznam rumenih regij je daljši, od ponedeljka dodatne sprostitve

A.S.
28. 4. 2021, 20.30
Posodobljeno: 29. 4. 2021, 07.16
Deli članek:

Na seznamu rumenih regij sta se znašli še osrednjeslovenska in koroška regija.

Bobo
Tudi v Ljubljani bo dovoljeno opravljati gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v notranjosti gostinskih obratov.

Vlada je na sredini seji v vseh statističnih regijah pod pogojem negativnega testa sprostila nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve in storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja (kot na primer inštrukcije, jezikovne šole, strokovne delavnice).

Rumeni tudi osrednjeslovenska in koroška regija

Na seznamu rumenih regij sta se poleg pomurske, goriške in obalno-kraške znašli tudi koroška in osrednjeslovenska. Spomnimo: V rumenih regijah se za goste nastanitvenih obratov dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v notranjosti gostinskih obratov, ki so del nastanitvenih obratov, pri čemer je dovoljena strežba jedi in pijač le za mizami (sedeča postrežba), obratovanje nočnih klubov, barov in diskotek pa ni dovoljeno.

Dodatna sproščanja

Dodatno je vlada včeraj sprostila število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, in sicer bo omejitev na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 20 kvadratnih metrov. V oranžnih statističnih regijah - podravska, savinjska, zasavska, posavska, Jugovzhodna Slovenija, gorenjska in primorsko-notranjska - bo omejitev takšna kot prej: ena stranka na 30 kvadratnih metrov. Pri odprtih tržnicah velja omejitev 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko.