brezbrižnost

FOTO: Prvi dan "lockdowna", v Tivoliju pa pravo razdejanje

A.S.
1. 4. 2021, 20.51
Posodobljeno: 29. 12. 2023, 07.48
Deli članek:

Zelenice v Tivoliju so bile danes polne pločevink, plastenk, steklenic, embalaže od hrane, cigaretnih ogorkov …

JP VOKA SNAGA
Zelene površine v Tivoliju okoli 10. ure zjutraj.

Na uradnem profilu Krajinskiskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib so na družbeno omrežje Facebook objavili, da so v ljubljanskem Tivoliju danes naleteli na pravo razdejanje. Zelenice so bile polne pločevink, plastenk, steklenic, embalaže od hrane, cigaretnih ogorkov … "Razumemo, da so se druženja zaradi okoliščin in lepega vremena preselila na prosto, ne razumemo pa tega, da so obiskovalci parkov (postali) tako brezbrižni," so ob tem zapisali. 

Opozorili so, da odpadki spadajo v zabojnike in ulične koše – če so ti že polni ali pa če imajo obiskovalci večje kose embalaže, jih pozivajo, da odpadke odnesejo s seboj. Poudarili so tudi, da njihovi komunalni delavci ne delajo nič manj kot prej oziroma kvečjemu nasprotno. Koše na javnih površinah praznijo enkrat ali večkrat na dan, tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih, čistijo redno in pogosteje kot prej, ampak pogosto ne (z)morejo očistiti tako hitro, kot hitro obiskovalci smetijo zelene površine. 

JP VOKA SNAGA
Zelene površine v Tivoliju okoli 10. ure zjutraj.

"Glede na to, koliko ljudi je v parkih, ne moremo preprečiti, da koši na mnogih lokacijah ne bi bili pogosto polni (predstavljajte si, koliko odpadkov proizvede samo ena družinska malica na klopci ali pa eno prijateljsko druženje ob kavi "za s seboj"). Vse obiskovalce parka prosimo za sodelovanje in za to, da tudi v teh časih ohranite spoštljiv odnos - do someščanov in živali, ki nas takšno vedenje ogroža," so zaključili.