pravi, da so njegova stališča konsistentna

Fafangel: To je zadnji lockdown

R.T.
1. 4. 2021, 19.27
Posodobljeno: 2. 4. 2021, 08.10
Deli članek:

Pravi, da so njegova stališča, ki se brez novih znanstvenih spoznanj niso spremenila, konsistentna.

STA
Mario Fafangel

V skladu z odločitvijo vlade je od včeraj zaradi poslabševanja epidemije za enajst dni omejeno javno življenje: pouk poteka na daljavo (razen v šolah za učence s posebnimi potrebami), vrtci so zaprti. Zbiranje je dovoljeno le za ožje družinske člane oziroma člane skupnega gospodinjstva. Še vedno je v veljavi policijska ura (med 22. in 5. uro). Prepovedano je tudi prehajanje med statističnimi regijami, razen izjem. Prehajanje regijskih meja bo dovoljeno na velikonočno nedeljo za obisk sorodnikov, pri čemer je dovoljeno druženje največ šestih oseb iz največ dveh gospodinjstev (otroci do 15. leta v to omejitev ne štejejo). Vrata so zaprli muzeji, galerije, tudi verski obredi se lahko izvajajo le brez prisotnosti vernikov.

Nošenje mask na prostem

Vlada pa je uvedla tudi enega najbolj osovraženih ukrepov - nošenje mask na prostem - čeprav svetovalna skupina tega ukrepa ni predlagala, kar sta potrdila tudi zdravstveni minister Janez Poklukar in vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje Mateja Logar. Prvi epidemiolog pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Mario Fafangel je že novembra sicer dejal, ki so zapovedale splošno nošenje mask na prostem, uspešnejše v spopadanju z epidemijo. Ukrep splošnega nošenja mask na prostem je razumel predvsem v smislu odprave potrebe po natančnejši regulaciji njihove uporabe in poenostavitvi nadzora, je poročala Slovenska tiskovna agencija. 

Fafangel: Moja stališča se niso spremenila

Fafangel se je oglasil tudi danes po vnovični zaustavitvi življenja. Na twitterju je zapisal, da je to zadnji "lockdown". Sporočil pa je tudi, da "je jasna in konsistentna komunikacija temelj", ter dodal: "Konsistentna so tudi moja stališča, ki se brez novih znanstvenih spoznanj niso spremenila". Izrazil je zavedanje, da je obdobje lockdowna težko, a da moramo stopiti skupaj.