Ostro

Počivalšek odpadnikom v stranki: "Ne morete sedeti na dveh stolih"

B.K./STA
25. 3. 2021, 18.52
Posodobljeno: 25. 3. 2021, 21.21
Deli članek:

Glasovanje o interpelaciji ministra za kulturo Vaska Simonitija je po ocenah Počivalška pokazalo, da ima vlada še vedno trdno podporo.

STA
Zdravko Počivalšek

Poslanci SMC Igor Zorčič, Janja Sluga in Branislav Rajić, ki so interpelacijo podprli, se bodo morali odločiti, kako naprej, saj sedeti na dveh stolih ni možno, je pred sejo sveta SMC dejal predsednik stranke Zdravko Počivalšek.

Počivalšek je bil ob prihodu na sejo sveta SMC v izjavi novinarjem kritičen tudi do tega, da sta vodja poslanske skupine SMC Sluga in podpredsednik SMC ter predsednik DZ Zorčič prek medijev povedala, da se seje sveta ne bosta udeležila. Pri tem gre po Počivalškovih ocenah za nespoštovanje organov stranke, in ne za nespoštovanje njega ali pa članov sveta. "Razumem na nek način razočaranje, ker za svoja stališča v svetu stranke nimata podpore. Na drugi strani pa bi si želel, da bi vsa odprta vprašanja prediskutirali na organih stranke," je ocenil.

O tem so izmenjali mnenja tudi na današnji seji sveta. Zadeve, povezane s člani poslanske skupine, bo obravnavala poslanska skupina, je povedal Počivalšek in s tem odgovoril na vprašanje, ali torej danes niso sprejemali sklepov glede omenjenih treh poslancev.

Na vprašanje, do kdaj pričakuje njihovo odločitev, je odgovoril, da je to njihova stvar in jih ne bodo čakali. "Odločili smo se, da gremo naprej. To bo SMC tudi naredila. Z nami pa so lahko tisti, ki so na ladji, ki jo poskušamo sami peljati naprej. Ne more pa nekdo biti pri nas in igrati za dve ekipi," je dodal. Na vprašanje, ali ima stranka zdaj realno gledano pet poslancev, pa je odgovoril: "To bomo videli. Pustimo se presenetiti."

Sluga in Zorčič sta danes v pisni izjavi za STA sicer navedla, da se ne bosta udeležila današnje seje sveta SMC. Po oceni Zorčiča bo seja le predstava za javnost. Tudi Sluga pri "taki predstavi" ne vidi smisla sodelovati. Opozorila sta na odločitve v ozadju za povezovanje oz. sodelovanje SMC in imenovanje Andreja Čuša za državnega sekretarja. Seje sveta se sicer tudi Rajić ne udeležuje.