kljub napadu

FOTO: Bidnova psa sta se vrnila v Belo hišo

B.K./STA
25. 3. 2021, 18.20
Posodobljeno: 25. 3. 2021, 18.23
Deli članek:

Družinska psa ameriškega predsednika Joeja Bidna, ki sta morala v začetku marca zapustiti Belo hišo, sta se vrnila na delovno mesto svojega gospodarja.

Profimedia
Joe Biden s Champom (desno) in Majorjem.

Major in Champ sta nazaj. To je danes potrdila tiskovna predstavnica Bele hipe Jen Psaki. Psa sta v začetku meseca bila odstranjena iz rezidence ameriškega predsednika ter poslana domov v zvezno državo Delaware, potem ko je mlajši Major napadel in bojda ugriznil predsednikovega varnostnika.

Profimedia
Major v ovalni pisarni.

“Psa bosta prihajala in odhajala, ne bo nenavadno, če bosta kdaj spet premeščena v Delaware, kamor se večkrat vrneta tudi predsednik in prva dama” je dejala Psakijeva.

Predsednik je sicer svojemu mlajšemu psu, ki mu je nakopal nekaj preglavic, javno stopil v bran na televiziji CBS, ko je v oddaji Dobro jutro Amerika dejal, da je Major “prijazen kuža”, ki se je le prestrašil, ko se mu je približal nekdo, ki ga ni poznal. Ob tem je zatrdil, da pes ni nikogar ugriznil do krvi. “Prišli smo izza roba in tam sta bila dva človeka, ki ju ni poznal. Postavil se je v bran,” je razložil Biden.

Profimedia
Ameriški predsednik Joe Biden s Champom in Majorjem v Ovalni pisarni v Beli hiši.