Preštevanje

Janša je prepričan, da odlično delo vlade slovenski državljani "čutijo tudi v žepih"

C.E./STA
15. 2. 2021, 12.15
Posodobljeno: 15. 2. 2021, 12.17
Deli članek:

Premier Janez Janša brani dosežke vlade.

STA
Janša je prepričan, da je aktualna vlada naredila bistveno več od prejšnje.

Predlagateljem konstruktivne nezaupnice iz KUL je na seji državnega zbora dejal, da zapravljajo čas in denar. Po njegovi oceni je v predlogu konstruktivne nezaupnice le "pet odstotkov tega, kar naj bi bil program, ostalo pa je kritizerstvo". Naštevanje, kaj bi naredili, če bi imeli vlado, po njegovem prepričanju zveni komično. Ob tem je spomnil, da jih je bilo v prejšnji koaliciji več, kot jih je danes, pa "ni bilo nič od tega". "Zdaj kar naenkrat pa bo? Od kje?" je vprašal.

Glede očitkov o nespoštovanju demokracije je dejal, da je bil indeks demokracije v Sloveniji v času, ko je on vodil vlado, višje kot takrat, ko so vlade vodili premierji iz strank, ki so predlagateljice konstruktivne nezaupnice. Aktualnemu kandidatu za predsednika vlade Karlu Erjavcu pa je očital, da je od vseh predsednikov strank v KUL na parlamentarnih volitvah dobil najmanj glasov, čeprav je takrat kandidiral kot dolgoletni minister.

Predlagateljem je očital nagajanje. Ob tem pa dodal: "Se bomo pač še enkrat prešteli, nobenega problema." Prav tako jim je očital tudi, da so v zadnjih desetih letih za nekatere nevladne organizacije, ki jih je označil za njihovo parastrankarsko vojsko, zapravili več denarja kot za domove starejših in študentske domove skupaj.