propaganda

Slovenskim vojakom predavali, da je Janša “najboljša možna izbira”

B.K.
12. 2. 2021, 18.06
Posodobljeno: 12. 2. 2021, 18.07
Deli članek:

Slovenski vojaki so na izobraževanju dobili krepko dozo politične propagande.

Bobo
"Predavanje" ni bilo po godu vsem vojakom.

Slovenski vojaki, ki so se 20. januarja letos udeležili izobraževanja v okviru Centra vojaških šol, naj bi na predavanjih poslušali trdo politično propagando, razkriva tednik Mladina.

Po poročanju tednika, ki se sklicuje na fotografije in poročilo, ki so jih prejeli od nekaterih vojakov, naj bi državni sekretar Bojan Pograjc imel pred vojaki politični govor, “podkrepljen s poudarjanjem, da je trenutni predsednik vlade najboljša možna izbira v Sloveniji”, ob tem naj bi v govoru nenehno “favoriziral politično stranko SDS in nadaljeval s poudarjanjem, da vojak ne sme biti imun na politiko. Ne sme biti ignorance do politike, vojak mora poznati koalicijsko pogodbo vlade republike Slovenije,” je dejal.

SDS
Janez Janša in brigadir Bojan Pograjc.

Pograjc, ki ima sicer čin brigadirja, se je pred časom omenjal tudi za kandidata za načelnika generalštaba Slovenske vojske, in je blizu premierju Janezu Janši, s katerim skupaj hodita v hribe.

Vojakom naj bi na predavanjih prav tako dejali, da “morajo vsi prebrati diplomsko in magistrsko delo ministra za obrambo Mateja Tonina,  še piše tednik, vojake pa je obiskal tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je vojsko pohvalil, ker je poleti v Ljubljani na proteste pripeljala varnostne ograje. Vlado je treba varovati, naj bi dejal Hojs.