Vlada premlevala o ukrepih ...

Preobrat, naslednji teden v šole učenci prve triade v vseh regijah, tudi črnih? Dokončna odločitev šele danes

S.R.
3. 2. 2021, 22.04
Posodobljeno: 4. 2. 2021, 06.51
Deli članek:

Vlada je na sredini seji proučevala zadnje epidemiološke podatke in trende ter vseskozi pogledovala proti svojemu načrtu sproščanja ukrepov. Realnost je ta, da je Slovenija na ravni celotne države v rdeči fazi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sreda je dan v tednu, ko vlada ob zadnjih trendih in podatkih, povezanih z epidemijo novega koronavirusa, motri o nadaljnjih potezah. Po neuradnih informacijah 24ur naj bi vlada razmišljala tudi o odločitvi, da je s preverjanjem po regijah konec in da bi se odslej gledalo zgolj državo kot celoto. Posledično bi lahko z naslednjim torkom v šolske klopi sedli učenci prve triade po vsej Sloveniji.

Po poročanju TV Slovenija pa naj vlada o tej temi danes še ne bi sprejela dokončne odločitve, to naj bi prestavila na jutri. Kot so pojasnili na Odmevih, se je seja vlade že zaključila, odločitve o tem, kaj s šolami in ali so možne kakšne sprostitve tudi na področju gospodarstva, pa še niso sprejeli. Dokončno odločitev o tem naj bi jutri predstavili na jutrišnji novinarski konferenci.

Vlada RS
Takšno je bilo torkovo epidemiološko stanje glede na regije.

Jutri naj bi se pogovarjali tudi o morebitnih sprostitvah na področju gospodarstva, saj naj bi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek vztrajal pri nekaterih izjemah v primeru rdečih regij, so še poročali. Vlada naj bi sicer sprejela tudi nekatere spremembe na področju prehajanja meja, tudi o tem pa bo več znanega jutri.

Načrt sproščanja ukrepov je sicer jasen, v skladu z njim naj bi bile sprememb s ponedeljkom deležne le tiste statistične regije, ki so glede na zadnje epidemiološke podatke do včerajšnjega dne s črne prešle v rdečo fazo. Črni v tem tednu sicer ostajata le še posavska in jugovzhodna regija.

Vlada RS
Prenovljen načrt sproščanja ukrepov.