Dobre novice

Rozman: Pričakujemo, da bomo s covidom zaključili do 1. maja

B.K.
1. 1. 2021, 14.06
Posodobljeno: 1. 1. 2021, 14.10
Deli članek:

V bolnišnici na Golniku bodo cepili več kot polovico zaposlenih, še nekaj pa jih je na covidno bolezen imunih, ker so jo nedavno preboleli.

STA
Direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik Aleš Rozman

Direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik Aleš Rozman je danes povedal, da bodo v njihovi bolnišnici uspeli cepiti približno 50 odstotkov vseh zaposlenih. Ob tem imajo še slabih 15 odstotkov takšnih, ki so bolezen preboleli nedavno in bodo cepljeni nekoliko kasneje. "Računamo, da bo v bolnišnici imunih med 70 in 75 procentov zaposlenih, kar zaenkrat ocenjujemo kot dobro," je dejal.

Poudaril je, da je cepljenje koristno tako za same zaposlene kot za njihove družine in celoten kolektiv. Cepivo jemljejo kot darilo za novo leto, povedal pa je tudi, da se zaposlenim, ki danes niso bili na delu, ni bilo problem priti cepiti na prvi januar. "Čutimo, da se bodo stvari izboljšale in da se nam obeta sproščeno poletje. Pričakujemo, da bomo do 1. maja lahko s tem covidom zaključili, seveda pod pogojem, da bomo kot narod ravnali kot bo treba," je bil optimističen.

Na Golnik so sicer prejeli 42 vial iz katerih lahko dobijo 252 odmerkov cepiva. Na cepljenje se je sicer prijavilo 307 zaposlenih, a 60 jih bodo cepili nekoliko kasneje, saj so bolezen nedavno že preboleli.

Rozman se je cepil tudi sam in sicer v torek, naslednji dan ga je rahlo bolela rama, a je bolečina že izzvenela.