Niso dorekli prazničnega korona režima

Kacin namignil, da bi se v prazničnem času dovolilo gibanje izven občin za omejeno število ljudi

G.G.
16. 12. 2020, 22.12
Posodobljeno: 17. 12. 2020, 06.51
Deli članek:

Vlada je obravnavala predloge omejitvenih ukrepov za praznični čas, vendar jih še niso dorekli. Razprava se bo nadaljevala.

Profimedia
Fotografija je simbolična
Na področju vzgoje in izobraževanja za zdaj ukrepov ni spreminjala in je podaljšala obstoječe, torej pouk na daljavo ostaja.

Vlada je po pričakovanju podaljšala epidemijo covida-19 še za 30 dni, niso pa še sklenili, kakšni bodo ukrepi v prazničnem času. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je dejal, da poskušajo najti najboljši možni način. "Namera je, da bi dovolili gibanje izven občin za omejeno število ljudi za določen čas," je za Televizijo Slovenija povedal Kacin in dodal, da spremljajo druge evropske države in poskušajo kolikor toliko uskladiti ukrepe.

Odprtje knjižnici, galerij in muzejev

V statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko, v osrednjeslovenski, gorenjski, obalno-kraški in goriški regiji, bo omogočeno delovanje knjižnic, galerij in muzejev.

Podaljšano subvencioniranje skrajšanega delovnega časa

Vlada pa je na današnji seji podaljšala subvencioniranje skrajšanega delovnega časa za šest mesecev, do konca junija 2021. Podaljšanje je bilo predvideno že v šestem protikoronskem zakonu, ki ga je DZ sprejel 25. novembra, a je med zakonodajnim postopkom iz besedila pomotoma izpadlo.