Preoblikovanje?

Neznanke glede strokovne skupine za covid-19

C.E./STA
16. 12. 2020, 18.21
Posodobljeno: 16. 12. 2020, 18.32
Deli članek:

Kaj bo s strokovno svetovalno skupino za covid-19? Bo infektologinja Bojana Beović še vodja?

Vlada Republike Slovenije
Bo Bojana Beović še vodja strokovne skupine?

Infektologinja Bojana Beović je bila včeraj izvoljena za novo predsednico Zdravniške zbornice. Na vprašanje, ali namerava v prihodnje voditi tako zbornico kot svetovalno skupino za covid-19, je Beovićeva po izvolitvi dejala, da je ministra za zdravje Tomaža Gantarja razumela, kot da želi reformirati skupino in jo voditi na drugačen način. Pričakuje, da bo ostala aktivna na področju obvladovanja epidemije kot strokovnjakinja za področje infektologije.

Po medijih pa je danes zaokrožila njena izjava, da iz medijskih izjav ministra razume, da ni več vodja strokovne skupine, da pa o tem nima nobene uradne informacije.

Na ministrstvu za zdravje so pojasnili, da skupina ni preoblikovana in ostaja v enaki sestavi kot sedaj. Iz nje je sicer v začetku minulega tedna izstopil predstojnik Centra za nalezljive bolezni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel, ki bi ga Gantar rad vključil nazaj v skupino.

Gantar je v minulih dneh že potrdil, da se pogovarja o preoblikovanju skupine. Meni, da je treba bistveno večjo težo pri pripravi in sprejemanju ukrepov dati epidemiologom, v skupino pa bi želel vključiti tudi psihologa, sociologa in strokovnjaka s področja komunikacije.