Robert Polnar je preokupiran z delom

Neukročenemu Desusovemu poslancu se grožnja z izključitvijo ne zdi pomembna zadeva

G.G./STA
15. 12. 2020, 17.10
Posodobljeno: 15. 12. 2020, 17.51
Deli članek:

Novi stari predsednik stranke Desus Karl Erjavec ne skriva averzije do vlade Janeza Janše. Tako kot Desusov poslanec Robert Polnar ne skriva podpore vladi Janeza Janše in nenaklonjenosti Erjavcu.

STA
Robert Polnar pravi, da dela po svoji vesti.

Erjavec je danes povedal, da bo izvršilni odbor Desusa odločal v četrtek odločal o pobudi za izključitev neukročenega poslanca Roberta Polnarja. Takšna pobuda je po Erjavčevih besedah prišla iz občinske organizacije, katere član je Polnar. Očitajo mu neprimerne izjave in žaljiv nastop do stranke. Erjavec je ob tem izrazil pričakovanje, da ob Polnarjevi izključitvi iz stranke ta tudi ne bo več član poslanske skupine.

Polnar je v odzivu za STA dejal, da to zanj v tem trenutku ni bistvena oz. pomembna zadeva. Obveščen je bil namreč, da je parlamentarni odbor za finance, ki ga vodi, matično delovno telo za sprejem sedmega protikoronskega zakona. Sklic seje odbora načrtuje za ponedeljek, 21. decembra, in je "preokupiran izključno s tem delom". "Zdi se mi, da je to za državo bistveno pomembnejše, kot da se denimo ta trenutek ukvarjam s Karlom Erjavcem," je poudaril in spomnil, da ima poslanski mandat v skladu z ustavo in ga opravlja v skladu z 82. členom. "Nisem vezan na navodila in tudi vnaprej se ne bom podrejal nobenim navodilom," je napovedal Polnar, ki je minuli petek dejal, da je "Svoje ambicije Erjavec utemeljil predvsem z izjemno hudo frustracijo glede mandata 2004-2008, ki jo čuti do Janše. Zdi se mi, da je njegov osnovni motiv, da se je lotil te fantazije, ki se ji reče KUL." Polnar je takrat napovedal, da je pripravljen na izstop iz poslanske skupine. Mogoče mu ne bo treba dolgo čakati.