seja vlade

Vsaj do sobote enaki ukrepi kot doslej

A.S./STA
9. 12. 2020, 18.45
Posodobljeno: 9. 12. 2020, 19.14
Deli članek:

Vlada na seji ponovno pretresa ukrepe, ki jih je sprejela za zajezitev epidemije covida-19.

Bobo
Policijska kontrola na občinskih mejah.

Po poročanju MMC RTVS doslej ni bila sprejeta še nobena sprostitev protikoronskih ukrepov. V soboto bo sklican posvet s predstavniki gospodarstva, kjer bodo usklajevali ukrepe za omilitev. Številke še ne omogočajo sproščanja, tako da vladna shema sproščanja ukrepov ostaja ista, še poroča MMC RTVS.

Spomnimo:

Minister za zdravjeTomaž Gantar je predlagal popolno zaprtje nenujnih gospodarskih dejavnosti, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek papostopno sproščanje omejitev.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović je v torek opozorila, da se epidemiološke razmere v državi v zadnjem tednu niso toliko spremenile, da bi glede na postavljena merila za sproščanje ukrepov to tudi dovoljevale. Ob tem je naklonjena pobudi glede zapiranja vseh nenujnih gospodarskih dejavnosti, kar je predlagal minister Gantar. Če današnji pogovori ne bodo šli v smeri potrditve njegovih predlogov, bo Gantar razmišljal tudi o odstopu, je dal vedeti.

Počivalšek je zagovarjal postopno sproščanje omejitev, seveda ob strogem spoštovanju zaščitnih ukrepov. S tem bi po njegovi oceni za gospodarstvo naredili največ. Predlagal je, naj stroka za vsako dejavnost zdravstvena predpiše stroge pogoje izvajanja, ki bodo preprečili širjenje okužb. Nato pa naj se vse sile usmeri v strog nadzor njihovega spoštovanja in strogo kaznovanje morebitnih kršitev.