Vlada bo morala pretehtati

Gantar vztraja, da je okužena polovica delovno aktivnih prebivalcev

C.E.
8. 12. 2020, 14.27
Posodobljeno: 8. 12. 2020, 14.54
Deli članek:

Medtem ko je premier Janez Janša na obisku v Izraelu, se doma odvija razprava o ukrepih zoper koronavirus. Zapreti del gospodarstva za 14 dni ali sprostiti določene dejavnosti?

STA
Minister za zdravje Tomaž Gantar

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je, logično, na strani »gospodarstva«, minister za zdravje Tomaž Gantar pa na strani »zdravja«.

Nekaj po 14. uri se je na Twitterju spet oglasil Gantar. Pravi, da je »okuženega skoraj polovico delovno aktivnega prebivalstva. Brez dvoma tudi v gospodarstvu. Zato je nujno, da karseda omejimo stike tudi na tem področju«.

Gantar nadaljuje, da bo pri »predlogih za zajezitev epidemije na 1. mesto vedno postavil zdravje ljudi in ohranitev delujočega zdravstvenega sistema«. Zadnjo odločitev ima seveda vlada, ki bo po njegovih besedah »morala skrbno pretehtati med predlogi ministrstva za zdravje za ohranitev zdravja, življenja državljanov ter predlogi ministrstva za gospodarstvo za (prehitro) odprtje gospodarskih dejavnostih, s katerimi lahko povzročimo popoln kolaps zdravstvenega sistema.«