Razmere se v domovih za starejše ne umirjajo

Na NIJZ sprejeli odločitev, da spet začnejo z bolj poglobljenimi analizami ugotavljanja izvora okužb

A.S.
18. 11. 2020, 13.18
Posodobljeno: 18. 11. 2020, 13.18
Deli članek:

"Vsako žarišče je pomembno, če želimo zamejiti širjenje," je na dopoldanski tiskovni konferenci dejal vladni govorec Jelko Kacin.

Profimedia
Razmere se še kar ne umirjajo v domovih za starejše (fotografija je simbolična).

Razmere se še kar ne umirjajo v domovih za starejše. Med oskrbovanci se je število okuženih v torek povečalo za 312, kar je največ doslej, aktivno okuženih pa je trenutno 2131 oskrbovancev. Število okužb med zaposlenimi v domovih pa se je povečalo za 59, aktivno okuženih je 847 zaposlenih. Kar 15 odstotkov v torek potrjenih primerov (ko so potrdili 2013 primerov koronavirusa) predstavljajo okužbe stanovalcev v domovih za starejše, vključno z zaposlenimi pa okužbe iz domov predstavljajo 20 odstotkov vseh v torek potrjenih primerov.

Tudi zato je bila včeraj na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje sprejeta odločitev, da ponovno začnejo opravljati bolj poglobljene analize glede ugotavljanja izvora okužb, je na današnji tiskovni konferenci sporočil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. "Vsako žarišče je pomembno, če želimo zamejiti širjenje, tudi tista v gospodarstvu," je dodal.