Niso prišli daleč

FOTO: Občan v Novem mestu opazil, kako vlamljajo v lokal

S.R.
18. 11. 2020, 13.02
Posodobljeno: 18. 11. 2020, 13.03
Deli članek:

Vlomilci po zaslugi občana in policistov niso prišli daleč.

PP Novo mesto
Po prvih informacijah niso ničesar ukradli, so pa poskrbeli za materialno škodo.

Novomeški policisti so v ponedeljek ob približno 18.30 prejeli klic občana, ki jih je obvestil, da na Ragovski ulici v Novem mestu neznanci najverjetneje vlamljajo v gostinski lokal.

Policisti so nato na Kandijski cesti ustavili osebni avtomobil Ford focus ljubljanskih registrskih oznak ter ugotovili, da se v njemu nahajajo lopovi, ki so želeli s kraja pobegniti. Gre za 25-letnika iz Krškega, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ter 34- in 42-letnika iz naselja v okolici Novega mesta. Vse tri so pridržali, čaka pa jih kazenska ovadba. 25-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je ostal tudi brez avtomobila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola in kršitve določil zakona o nalezljivih boleznih pa je bil nagrajen tudi s plačilnim nalogom.

PP Novo mesto
Po prvih informacijah niso ničesar ukradli, so pa poskrbeli za materialno škodo.

Ogled kraja kaznivega dejanja je nato razkril, da so osumljenci razbili okno in lokal vlomili, a po prvih ugotovitvah niso ničesar ukradli. jim je pa uspelo poskrbeti za materialno škodo.

Policisti se hkrati zahvaljujejo občanu, ki jih je takoj obvestil o vlomu, s pomočjo teh informacij so namreč lahko hitro prijeli storilce in uspešno preiskali kaznivo dejanje. "Prepričani smo, da je partnersko sodelovanje z občani ključno pri zagotavljanju visoke stopnje varnosti, saj so prav ljudje tisti, ki v svojem okolju najprej zanajo sumljive okoliščine, opazijo sumljiva vozila in osebe, ki v to okolje ne sodijo," so dodali.