Se več ukvarjate s športom?

Narave nam še niso prepovedali

A.K.
15. 11. 2020, 20.35
Deli članek:

Ali ste telesno aktivni od pol ure do eno uro petkrat tedensko? To je namreč minimalen standard po merilih Svetovne zdravstvene organizacije, ki pa še toliko bolj velja med pandemijo.

Profimedia
Kljub hladnemu vremenu je pomembno, da se gibate zunaj.

Za zmerno telesno aktivnost ne šteje počasen sprehod ali odhod v trgovino, ampak temu zadostimo, če se malo zadihamo, prepotimo, da dobimo rdečico v obraz.

Sodeč po rezultatih ankete na naši spletni strani, večina ljudi prepoved gibanja jemlje kar dobesedno.

Novice Svet24
Rezultati ankete

V času, ko smo omejeni na občine in ob padcu temperatur, smo mnogi izmed nas svoje gibanje omejili na stanovanje in morebiten sprehod do trgovine in nazaj. A ravno v tem času je še posebej pomembno, da poskrbimo za vse vidike svojega zdravja. Zato se je treba gibati in redno »spreminjati« položaj tudi v domači pisarni, po koncu delavnika pa je najbolje, da se odpravimo v naravo. Telesna aktivnost je namreč učinkovitejša, če je izvedena v naravnem okolju, poleg tega pozitivno vpliva tudi na mentalno zdravje, je za STA povedal kineziolog Uroš Kozar. Obenem je opozoril na potrebno spoštovanje ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, torej da ob telesni aktivnosti v naravi krepimo zdravje, ne pa se izpostavljamo še dodatnim tveganjem. Veselo gibanje!