Alternativna lista

Nož v hrbet Marjanu Podobniku? Proti njemu kandidira človek iz njegovih vrst

L.K.
20. 10. 2020, 13.02
Posodobljeno: 20. 10. 2020, 13.08
Deli članek:

Kdo bo predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije?

Bobo
Marjan Podobnik

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) je za Slovensko ljudsko stranko (SLS) eno ključnih »programsko-političnih področij«. »Gre tako za položaj, sedanjost in prihodnost slovenskega kmeta, kot tudi za celovit razvoj slovenskega podeželja, za prehransko varnost Slovenije in za njeno demografsko trdnost,« so zapisali v sporočilo za javnost, v katerem so oznanili, da so vsi člani vodstva SLS njenega predsednika Marjana Podobnika podprli za predsednika KGZS.

Ta se je vključil v letošnje predvolilne aktivnosti, bil nato izvoljen v Svet KGZS, čemur pa je sledilo razočaranje. V stranki so namreč »z obžalovanjem in presenečenjem sprejemali vesti, da se oblikuje nova, alternativna lista, katere ključen namen je, da se Marjanu Podobniku prepreči izvolitev za predsednika KGZS. Pri tem smo še posebej razočarani, da so se v oblikovanje take »alternative« aktivno vključevali tudi nekateri vidni člani SLS. Včeraj, 19. 10. 2020, se je to dokončno potrdilo, ko je bila javno posredovana informacija, da je Rok Sedminek, dosedanji predsednik Slovenske kmečke zveze pri SLS, kandidat za predsednika KGZS«.

Vrsta podpornikov

Zato so Podobnika javno podprli in dodali, da pri tem uživa tudi podporo liste Društva SKZ – Slovenska kmečka zveza, Foruma za kmetijstvo in podeželje SDS ter nekaterih manjših list in posameznikov, »ki so bili izvoljeni v Svet KGZS«. »Posebej poudarjamo, da so ga podprli tudi izvoljeni v najvišji organ zbornice iz kroga predstavnikov Katoliške cerkve,« so še zapisali.