"ena najbolj evidentnih in grobih kršitev"

Hojs precenjuje moč kolesarjev

R.T.
9. 10. 2020, 08.43
Posodobljeno: 9. 10. 2020, 08.50
Deli članek:

Protestniki na kolesih lahko od petka naprej pričakujejo, da jih bo policija bolj dosledno identificirala in kaznovala ob nespoštovanju odloka.

STA
Prizor z enega od petkovih protestov

Zbiranje je po včeraj sprejetem odloku od danes omejeno na največ 10 ljudi. Zbiranja oziroma prireditve z udeležbo do 500 ljudi so možne, a le s pozitivnim mnenjem Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Strežba hrane in pijače je od danes na takih dogodkih prepovedana.

Groba kršitev

STA
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je včeraj napovedal, da lahko protestniki na kolesih od petka naprej pričakujejo, da jih bo policija bolj dosledno identificirala in kaznovala ob nespoštovanju odloka. Dodal je namreč, da so bila "petkova kolesarjenja ena najbolj evidentnih in grobih kršitev zadnjih mesecev". Za prestolnico je dejal, "da je na špici z okuženostjo" in da je po številu okužb na prebivalca pred njo morda le Črna na Koroškem. "Torej Ljubljana je s tega vidika kritična," je dejal na včerajšnji tiskovni konferenci.

Na 56. mestu

Slednje ne drži, so včeraj izpostavili v informativni oddaji Dnevnik. Po podatkih spletne strani Sledilnik covida-19 je po deležu potrjenih okužb v zadnjih dveh tednih glede na število prebivalcev v občini Ljubljana na 56. mestu, njen delež pa znaša 0,153 odstotka. Na prvem mestu je Črna na Koroškem, njen delež znaša 1,341 odstotka.