Direktor brez maske nazdravljal z oskrbovanci

FOTO: DSO Preddvor: gre izbruh covida-19 pripisati brezbrižnosti direktorja?

Luka Tetičkovič
6. 10. 2020, 19.45
Deli članek:

Je oskrbovance izpostavil okužbi z organizacijo druženja, na katerem sam ni nosil maske in spoštoval varnostne razdalje? V domu odgovarjajo, da so naša vprašanja konstrukt.

Osebni arhiv bralca
Križanič brez maske in spoštovanja varnostne razdalje nazdravlja z oskrbovanci. Število okuženih naj bi začelo naraščati prav po tem dogodku.

Pred tedni smo poročali, da je Križanič izbruh covida-19 v enoti Naklo prepustil v reševanje Občini Naklo. Takrat so na spletni strani DSO Preddvor zapisali, da odgovorna oseba za stik z mediji ni Križanič, temveč župan Naklega Ivan Meglič. Med ostalim so zaradi tega stekli postopki, ki so enoto Naklo odcepili od DSO Preddvor in jo priključili DSO Petra Uzarja v Tržiču.

Pred časom smo poročali o brezskrbnosti direktorja DSO Preddvor Mateja Križaniča, ki je med epidemijo koronavirusa v dom na zasebni piknik pripeljal družinske prijatelje. Otroci so se takrat brezskrbno igrali na dvorišču doma in domnevno tekli tudi po hodnikih. Križanič nam na vprašanja takrat ni odgovoril, pozneje pa je odgovoril z demantijem, v katerem je pojasnil, da takrat epidemija ni bila več uradno razglašena.

Nova fotografija iz DSO Preddvor kaže Križaniča, ki brez zaščitne maske in brez spoštovanja varnostne razdalje nazdravlja z oskrbovanci na druženju, ki ga je domnevno organizirala uprava doma. V soboto so iz DSO Preddvor sporočili, da imajo okuženega enega oskrbovanca. Sledila je objava, da sta se okužila še en stanovalec in še en zaposleni. Ob tem nam v domu niso želeli pojasniti, kdaj in v kakšnem kontekstu je nastala fotografija.

Fotografijo označili za naš konstrukt

V domu nam na naše vprašanje niso odgovorili »zaradi novo nastale situacije v DSO Preddvor«. »Kratek odgovor je, da noben konstrukt, ki izhaja iz vaših vprašanj, ni resničen,« so dodali. Želeli smo preveriti informacijo, ali drži, da je bil prvi okuženi prisoten na druženju, na katerem je nastala fotografija, in da naj bi bil tja pripeljan kljub temu, da je protestiral, da se slabo počuti.