Po odstopu Aleksandre Pivec

Ni dolgo miroval! Karl Erjavec se vrača!

C.E./STA
6. 10. 2020, 19.10
Posodobljeno: 6. 10. 2020, 19.38
Deli članek:

Kandidiral bo za predsednika stranke Desus, je napovedala članica stranke in nekdanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar.

Profimedia
Starosta upokojenske politike in večkratni minister Karl Erjavec.

Dolgoletni predsednik stranke Desus Karl Erjavec je moral januarja letos priznati premoč kandidatki Aleksandri Pivec, ki pa se je hitro zapletla v nove afere, stare so ji "visele še okoli vratu", in je zato včeraj po mučnih mesecih preigravanj različnih možnosti odstopila z mesta predsednice stranke.

60-letnega Erjavca je kot kandidata za predsednika na novembrskem kongresu predlagala pokrajinska organizacija DeSUS Gorenjska. Erjavec je je h kandidaturi že podal soglasje, je pojasnila vodja pokrajinske organizacije Julijana Bizjak Mlakar. Kot je pojasnila Bizjak Mlakarjeva, so v pokrajinski organizaciji na današnji seji od 13 članov podporo Erjavcu izrazili vsi razen enega.

V Desusu do sobote opolnoči zbirajo kandidature za predsednika stranke. Ko se je iz igre za šefa stranke umaknil minister za zdravje Tomaž Gantar in ko je odstopila tudi Pivčeva, je zazeval prazen prostor. Vodja poslanske skupine Franc Jurša sicer pravi, da imajo že kar nekaj predlogov za kandidate, želijo pa si, da ima kandidat ali kandidatka "določene izkušnje iz naslova vodenja, če ne stranke, pa vsaj kakšne druge inštitucije v državi." V tej luči se kaže Erjavec kot idealen kandidat.