ohromljeno delo na določenih oddelkih in klinikah

18 zdravstvenih delavcev mariborskega kliničnega centra v karanteni

A.S.
5. 10. 2020, 14.20
Posodobljeno: 5. 10. 2020, 14.25
Deli članek:

Na covid oddelku v UKC Maribor je trenutno 10 pacientov, dva od teh potrebujeta intenzivno zdravljenje.

Bobo
Naraščanje števila okuženih s koronavirusom tako v Mariboru kot v UKC Maribor je ohromilo delo na določenih oddelkih in klinikah.

Naraščanje števila okuženih s koronavirusom tako v Mariboru kot v UKC Maribor je ohromilo delo na določenih oddelkih in klinikah. "V kolikor se bo trend nadaljeval, bomo ponovno prisiljeni preiti na način dela kot je bil v času epidemije," so na Twitterju sporočili iz mariborskega kliničnega centra.

Pacienti ne smejo zapuščati bolnišnice, saj so nekateri prehodno odhajali iz bolniških sob in se zunaj kliničnega centra dobivali s svojci, čeprav so obiski prepovedani.

Danes pa je pred kamere stopil tudi strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin in spregovoril o epidemiološkem stanju v kliničnem centru. Trenutno je aktivno okuženih 11 zdravstvenih delavcev in en bolnik, v karanteni pa se nahaja 18 zdravstvenih delavcev. Septembra je bilo sicer skupno okuženih 35 zdravstvenih delavcev in 14 pacientov. 

Na covid oddelku je trenutno 10 pacientov, dva od teh potrebujeta intenzivno zdravljenje. Vogrin je ob tem dejal, da se število akutnih postelj lahko poveča za skupno 20, število postelj na oddelku intenzivne nege pa sprva za osem in nato še za pet. 

Strokovni direktor je povedal, da so v kliničnem centru premeščali številne oddelke, število obravnavanih pacientov in opravljenih operativnih posegov pa je zato manjše.

STA
Strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin.