Pestro na cesti

Alkoholni konec tedna na Celjskem

B.K.
5. 10. 2020, 13.11
Posodobljeno: 5. 10. 2020, 13.12
Deli članek:

Policisti z območja Policijske uprave Celje so imeli konec tedna veliko dela s pijanimi vozniki.

Profimedia
Ta konec tedna so celjski policisti obravnavali šest vinjenih voznikov in enega vinjenega kolesarja.

Začelo se je že v petek dopoldne, ko je občan policiste obvestil, da na avtocesti v bližini Pletovarja, na SOS niši stoji vozilo. Policisti so se zapeljali na kraj in ugotovili, da sta se voznik in sopotnica med vožnjo sprla, ustavila in izstopila iz vozila. Vozniku je alkotest pokazal 1,28 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno je ostal brez vozniškega dovoljenja, sledi pa mu obdolžilni predlog.

Kasneje so na Kajuhovi ulici v Celju obravnavali voznika, ki je trčil v osebno vozilo in odpeljal s kraja nesreče. Ko so ga dobili, mu je alkotest pokazal 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola, povzročitve prometne nesreče in zapustitve kraja prometne nesreče mu sledi obdolžilni predlog.

V večernih urah pa so policisti v Arji vasi obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,82 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

V soboto dopoldan pijanih voznikov k sreči niso zasledili, so pa zvečer policisti pridržali dva pijana voznika, enega v Rogatcu in drugega v Slovenskih Konjicah. Voznik v Rogatcu je imel 0,62 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, voznik v Slovenskih Konjicah pa 0,74 miligramov alkohola. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

V večernih urah, so bili policisti obveščeni, da na Kardeljevem trgu v Velenju ob kolesu leži moški. Šlo je za močno pijanega državljana Poljske. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,05 miligramov alkohola v litri izdihanega zraka. Kolo, ki ga je vozil, je bilo ukradeno v Velenju in ga bodo možje postave vrnili lastnici.

V noči na nedeljo pa so policisti pijanega voznika osebnega vozila obravnavali tudi v Pernovem. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.