Radeče, Zidani most, Sevnica, Šentjanž, Ormož, Ptuj, ...

FOTO: Klestila je toča v velikosti jajca: uničevala pridelke, avtomobile in strehe objektov

C.E./STA
30. 8. 2020, 19.20
Posodobljeno: 30. 8. 2020, 19.34
Deli članek:

Na severu in zahodu je največ težav povzročal močan veter, ponekod na Dolenjskem, v Zasavju in na Štajerskem.

Dominik Kontrec / Neurje.si
Toča, ki je padala v Zidanem mostu.

Na Facebook stran vremenskega spletnega portala Neurje.si so bralci in bralke poslali več fotografij, ki dokazujejo, da je padala velika toča, tudi takšna s premerom pet centimetrov. In takšna toča naredi škodo tako na poljščinah kot na avtomobilih in strehah.

Radeški župan Tomaž Režun je povedal, da je hudo neurje s točo radeško občino zajelo okrog 16. ure. Po njegovih besedah je neurje prišlo hitro in nepričakovano, najprej je klestila mala toča, potem pa toča v velikosti jajca.

"Doslej smo imeli okrog 25 intervencij, na terenu so vsa gasilska društva, pripadniki civilne zaščite in komunalne službe. Okoli 50 hiš je odkritih in pristojni zdaj pomagajo s folijo prekriti strehe teh hiš, da bi preprečili nadaljnjo škodo. Toča je uničila tudi vse avtomobile, ki so bili parkirani zunaj, ponekod so v celoti uničena tudi polja z različnimi pridelki," je dejal Režun in napovedal, da bo v ponedeljek stekla ocena povzročene škode.

Veliko škodo je neurje povzročilo tudi na območju Ormoža in Podlehnika. S PU Maribor so sporočili, da se po doslej zbranih informacija ni poškodoval nihče. Materialna škoda pa je precejšna, saj so padle veje in drevesa poškodovale avtomobile in stavbe, močan veter pa je odkril več streh hiš in gospodarskih objektov.