Čakalna doba

Na mejnih prehodih se kolone vozil daljšajo. Dopustniki, ne čakajte na zadnji trenutek, zamuda bo pomenila karanteno

A.S./STA
22. 8. 2020, 09.00
Posodobljeno: 22. 8. 2020, 11.01
Deli članek:

Na mejnih prehodih se po poročanju Prometnoinformacijskega centra daljšajo kolone vozil, ki v Slovenijo vstopajo s Hrvaške.

hak
Na mejnih prehodih se daljšajo kolone vozil, ki v Slovenijo vstopajo s Hrvaške.

Najdaljša čakalna doba je na mejnem prehodu Dragonja, in sicer od ene do dveh ur, do eno uro čakajo tudi vozniki na Gruškovju in Jelšanah. Pred Karavankami pa je sedemkilometrska kolona vozil na avstrijski strani.

Na mejnih prehodih Sečovlje, Sočerga in Starod je čakalna doba za vstop v Slovenijo do pol ure. Toliko vozniki čakajo za izstop iz države tudi na Gruškovju.

Notranji minister v odstopu Aleš Hojs je slovenskim dopustnikom že v četrtek svetoval, da se na pot odpravijo že prej in jih pozval, naj ne čakajo na ponedeljek."Zaradi zastojev bi lahko zamudili polnočno uro in padli na torek in v karanteno," je dejal v četrtek.

Tudi hrvaški avtoklub poroča o gostem prometu na avtocesti med cestninsko postajo Lučko pri Zagrebu in Karlovcem v smeri proti Dalmaciji ter od vozlišča Bosiljevo proti Reki. Prav tako je gost promet na avtocesti od Splita proti Zagrebu v okolici Zadra. Močno obremenjen je tudi most na Krk, v smeri proti otoku je kolona vozil dolga okoli štiri kilometre.

Daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško je bilo danes pričakovati tudi zaradi uvedbe karantene za slovenske državljane, ki se vračajo s Hrvaške, saj se izteka zadnji konec tedna, ko se je v domovino še mogoče vrniti brez karantenske odločbe. Prav tako se v delu Nizozemske končujejo poletne počitnice.

Že v petek je bila nekoliko večja gneča na nekaterih prehodih, predvsem v Jelšanah in na Gruškovju, a so po navedbah mejnih policistov prevladovali povratniki s Hrvaške iz drugih držav, ne toliko Slovenci.