Policija prosi za pomoč morebitne očividce

Voznica zapeljala čez neprekinjeno črto na nasprotni vozni pas: trčenje usodno tudi za otroka, stara 6 in 9 let

R.T.
22. 8. 2020, 08.14
Posodobljeno: 22. 8. 2020, 14.23
Deli članek:

Voznica je iz neznanega vzroka zapeljala prek neprekinjene ločilne črte, prišlo je do silovitega trčenja.

B.B./Dolenjski list
Kraj včerajšnje tragedije.

Spomnimo:

V petek je okoli 15. ure na regionalni cesti izven naselja Poljane pri Mirni Peči prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta umrla oba voznika stara 56 in 38 let, ter dva sopotnika stara 6 in 9 let, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Do nesreče je prišlo, ko je 56-letna voznica osebnega avtomobila Škoda roomster, doma iz okolice Trebnjega, ki je vozila iz Novega mesta proti Trebnjem izven naselja Poljane iz neznanega vzroka zapeljala preko neprekinjene ločilne črte na levo smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku, pravilno v smeri svoje vožnje, pripeljal 38-letni voznik osebnega vozila Renault megane, doma iz okolice Novega mesta. 

Dolenjski list/očividec
Eno vozilo je končalo v plamenih.

Trčenje je bilo tako silovito, da je avtomobil 38-letnika, v katerem sta sedela tudi dva otroka, končal v plamenih. Vsi štirje udeleženci prometne nesreče so umrli na kraju.

Policisti pozivajo k sodelovanju vse očividce

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče pa policisti pozivajo k sodelovanju morebitne očividce, ki so videli prometno nesrečo ali opazili vožnjo katerega od omenjenih avtomobilov na tem odseku ceste okoli 15. ure. 

Kakršenkoli podatek, ki bi lahko pojasnil vzroke in okoliščine dogodka, lahko očividci sporočijo na telefonsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.