Nezadovoljstvo

Po nezaupnici v Ljubljani, Pivčeva podporo izgubila tudi v Celju

A.S.
16. 7. 2020, 17.01
Posodobljeno: 16. 7. 2020, 20.24
Deli članek:

Nezaupnico zoper predsednico stranke DeSUS Aleksandro Pivec je sedaj izrekel že drugi strankin pokrajinski odbor.

STA
Kot kaže je Aleksandra Pivec po nezaupnici v Ljubljani, podporo izgubila tudi v Celju.

Prejšnji teden so v največjem pokrajinskem odboru stranke Desus v prestolnici izglasovali nezaupnico zoper predsednico Aleksandro Pivec. Kot so v pokrajinski organizaciji DeSUS Ljubljana takrat navedli v sporočilu za javnost, so bile sprejete odločitve posledica aktualnih razmer in stanja v pokrajinski organizaciji DeSUS Ljubljana in stranki DeSUS na državnem nivoju. S sklepi so izrazili nezadovoljstvo nad delovanjem, vodenjem, odločanjem in zastopanjem stranke, Pivčeva pa je v kratkem sporočilu takrat zapisala, da je bila zadeva skrbno zrežirana in vnaprej načrtovana.

Sedaj so, kot kaže, tudi v celjskem delu stranke sklenili, da Pivčeve ne podpirajo več. "Mi je ne podpiramo kot predsednico stranke Desus. Zdaj, ali je to strogo rečeno nezaupnica, je stvar interpretacije," je za Večer povedala predsednica Pokrajinskega odbora stranke Desus v Celju Brigita Čokl. "Dejstvo je, da smo nezadovoljni, ker se spreminja značaj stranke, ker se ne spoštuje vrednot, ker smo prešli vse meje sprejemljive tolerantnosti do ideologije, do skrajne meje, ki je sprememba medijske zakonodaje. Tu se naše poti ločujejo. In če predsednica meni, da se ne bo spuščala na ta področja, potem ni izbrala pravega ljudstva, oziroma, mi nismo izbrali prave predsednice," pravi Čoklova. Po njenih navedbah so se izrekli o delovanju DeSUS v vladi in o predsednici stranke. Pivčeva je sicer po seji vlade povedala, da v celjskem odboru niso glasovali o nezaupnici, ampak o naklonjenosti delu v koaliciji ali ne.

Medtem so v odborih Severna Primorska, Podravje in Koroška stopili v bran predsednici. "Pokrajinski odbor DeSUS za Koroško izreka trdno podporo vodstvu stranke DeSUS in daje odklonilno stališče glede poskusov posameznikov ali skupin za ustvarjanje notranjega nezadovoljstva v stranki DeSUS," so sporočili iz strankinega odbora Koroška. V odboru Severna Primorska pa so pozvali "vodstvo stranke DeSUS, da zoper tiste člane stranke, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije skušajo diskreditirati, tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov".