Vesele zabave

Kacin predstavil svojo namestnico! Ne le zaradi dopusta, priprava tudi na jesen

C.E.
16. 7. 2020, 14.26
Posodobljeno: 17. 7. 2020, 07.12
Deli članek:

Ko smo v četrtek že menili, da ne bo nastopa vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina, si je vendarle našel čas in presenetil s predstavitvijo svoje namestnice.

Zajem zaslonske slike
Kacinova nova namestnica Špela Horjak.

Okužbe se kopičijo v obstoječih žariščih, je uvodoma predstavil akutalne razmere Jelko Kacin in dodal, da je večina okuženih med tistimi, ki jim je bila odrejena karantena ali samoizolacija. "Karantena deluje in kaže rezultate," je povzel Kacin in v svojem, zdaj že prepoznavnem slogu, dodal, da so največji vir okužbe "vesele zabave in slavje, obletnice."

V naslednjem trenutku pa je Kacin predstavil svojo namestnico. To je Špela Horjak z ministrstva za zunanje zadeve. Kacin vendarle ni superčlovek in bo kdaj pa kdaj tudi odsoten, virus pa ostaja med nami in ne potrebuje dopusta. Kacin je sicer kar sam poudaril, da ne gre le za njegov dopust, ampak je potrebno biti pripravljen, za jesen, ko se lahko število okužb poveča, in za različne primere odsotnosti.

Prvi nastop Špele Horjak

Špela Horjak je v svojem prvem nastopu predstavila dnevni izkupiček nadzora ukrepa karantene. Le tu in tam se ji je zataknila kakšna beseda, sicer pa je korektno predstavila podatke, brez žuganja in podtonov.

Omenila je, da trend kaže, da se spoštovanje karantenskih odločb krepi in močno izboljšuje. "S tem zagotavljamo še eno varovalko za to, da bomo med poletnim valom okužb čim hitreje in učinkoviteje stabilizirali širitev virusa in jo obdržali pod nadzorom," je povedala in postregla s podatkom, da je zaradi kršitev odrejenih odločb o karanteni v teku 182 prekrškovnih postopkov. Zagrožena globa znaša od 400 do 4000 evrov, štirim tujim državljanom pa so bili neposredno izdani plačilni nalogi v znesku 400 evrov.