Številke so vodjo strokovne skupine za covid-19 Bojano Beović neprijetno presenetile. Kot je povedala za Radio Slovenija, so pričakovali približno 20 potrjenih primerov. "Gre za odraz situacije pred slabimi 14 dnevi in upamo, da bodo nedavno sprejeti ukrepi, kot sta bolj izrazita zapora meje in ponovno nošenje mask, doprinesli k temu, da bomo imeli v naslednjih dneh boljšo situacijo," je dejala.

Strokovni skupini in tudi vladi se bo lahko ob nadaljevanju bolj neugodne epidemiološke slike zastavilo vprašanje, kako naprej. Dilema po besedah Beovićeve je, ali počakati na učinke nedavno sprejetih ukrepov ali pa jih že sedaj spreminjati.
Predvsem pa jih moti in skrbi, da se predpisani ukrepi ne izvajajo: "Neprestana so poročila, kako na mejah ni dosledne kontrole, neprestana so poročila o tem, kako poteka življenje denimo po gostinskih lokalih." Če se bo število okužb povečevalo in ukrepov ne bomo dosledno izvajali, nas lahko doleti vnovično zapiranje najbolj tveganih gospodarskih panog, je še opozorila.