Hitri prsti

FOTO: Janša kritizira člane SD, njegovi poslanci in ministri pa se celo objemajo in rokujejo

C.E.
20. 6. 2020, 16.49
Posodobljeno: 20. 6. 2020, 20.38
Deli članek:

Premier Janez Janša ne zmore brez twitterja, kjer dan za dnem niza pikre čivke. Današnja sobota ni nič drugačna.

Bobo
Z Janševemi besedami. "Zaprt prostor, nobene distance, brez zaščitnih mask, brez razkužil na mizah". Fotografija je iz državnega zbora, ko je 11. junija potekala interpelacija zoper Počivalška.

Danes se je, za božjo voljo, upajmo, da ne med kosilom, česar tudi ne bi dovolila njegova soproga Urška Bačovnik Janša, ki je v intervjuju na TV Slovenija povedala, da »ne pusti telefonov in ipadov na mizo«, obregnil ob srečanje stranke SD.

»Zaprt prostor, nobene distance, brez zaščitnih mask, brez razkužil na mizah - ob dejstvu, da veljajo navodila NIJZ in da je v zadnjih dneh največ novih okužb #koronavirus v Ljubljani - predstavljajte si, da tile vodijo vlado v času epidemije,« je tvitnil premier ob fotografiji, na kateri člani SD sedijo za mizami v gostilni Pečarič.

Hitri prsti lahko pripeljejo v zagato. Nekoliko nerodno je, da nekomu očitaš nespoštovanje priporočil, če pa se jih sam ne držiš dosledno. To so hitro opazili pri podmladku SD in vrnili s fotografijo iz 11. junija, ko je interpelacijo prestajal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek: »Tile vodijo vlado v času epidemije! Zaprt prostor, nobene distance, brez razkužil na mizah - ob dejstvu, da veljajo navodila NIJZ.«

Dodajmo še nekaj, za vodjo Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka zagotovo zoprnih primerov, v katerih nastopajo člani Janševe vlade in tudi stranke SDS. Minister za obrambo Matej Tonin in Počivalšek sta si po zaključku mučne interpelacije segla v roko, rokovali so se tudi minister Aleš Logar, državni sekretar Franc Kangler in vodja državnega zbora Igor Zorčič.

Bobo
Podpiramo. Človeški stisk roke ob zmagi na interpelaciji. Kaj pa bi rekel direktor NIJZ Milan Krek?

Ministrstvo za zunanje zadeve
Stisk rok Anžeta Logarja in Maje Tenze. Kaj pa če je bil na rokah ta zloglasni virus?

STA
Kot je bilo vedno in tudi bo. Rokovanje med Kanglerjem in Vogrinom.

STA
Nič več ne bo tako kot je bilo? Praznje marnje. Stisk roke med Zorčičem in Šumijem.

Za konec pa vključimo še nadvse prisrčno fotografijo, na kateri se stiskajo, "marljiva" poslanca SDS Marijan Pojbič in Dejan Kaloh, ter "resnicoljubna" novinarka Nova24TV Marjanca Scheicher.