Prijatelj nogometa

Se bo Janša zgledoval po Orbanu in povsem odprl stadione za gledalce?

C.E./STA
20. 6. 2020, 12.46
Posodobljeno: 20. 6. 2020, 13.26
Deli članek:

V državah velike četverice evropskega nogometa, Angliji, Španiji, Italiji in Nemčiji (začeli so prvi), že igrajo nogomet. Zaenkrat še brez gledalcev. Na stadione pa se lahko vrnejo gledalci na Madžarskem. In to brez omejitev.

Profimedia
Madžarski premier Viktor Orban je velik ljubitelj nogometa, ki ga je igral od malih nog. Na rekreativnih tekmah še vedno kaže svoje veščine, kot je na primer njegov prodoren udarec z desnico.

Madžarska liga in pokalno tekmovanje sta se po premoru nadaljevala 23. maja s tekmami za zaprtimi vrati. Od 28. maja so bili na tekmah lahko tudi gledalci, vendar v omejenem številu in na določeni medsebojni razdalji.

S četrtkom pa so vse omejitve padle, saj so v sredo na Madžarskem uradno končali krizno obdobje zaradi novega koronavirusa. Z Viktorjem Orbanom na čelu Madžarske je postal nogomet šport številka pri naši vzhodni sosedi. Madžarski premier, ki je od malih nog brcal žogo in resno treniral vse do prestopa k članom, je še danes strasten privrženec te igre, kar dokazuje tudi s finančnimi vložki v nogomet.

Profimedia
Navijači Honveda iz Budimpešte na finalu pokalne tekme 3. junija.

V Franciji 5000 gledalcev

V Franciji so nogometno prvenstvo (pretirano) panično zaključili predčasno, zdaj pa je vlada ponovno dovolila izvajanje ekipnih športov. Z 11. julijem se bodo za javnost ponovno odprli celo stadioni, na katerih bo lahko največ 5000 navijačev.