Interpelacija

Počivalšek bo na tnalu dobrih 16 ur

A.S./STA
11. 6. 2020, 07.07
Posodobljeno: 11. 6. 2020, 10.16
Deli članek:

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek pričakuje dolgo razpravo na seji DZ, na kateri bodo pretresali njegova ravnanja pri nakupu opreme, potrebne v epidemiji covida-19. "Če bi bilo po mojem, bi govorili o dejstvih. Ampak jaz sem tukaj gost in se bom pustil presenetiti," je dejal pred sejo in dodal, da pričakuje podporo poslancev koalicije.

Bobo
Počivalšek na interpelacijski seji

V DZ se je ob 9. uri začela izredna seja, na kateri bo gospodarski minister na zahtevo opozicijskih LMŠ, SD, Levice in SAB zagovarjal svoje delo pri nakupu medicinske in druge opreme za potrebe obvladovanja epidemije covida-19. Omenjene opozicijske stranke mu očitajo zavestno prikrivanje dejstev, povezanih s postopki naročil in nakupov opreme, ter zavajanje javnosti pri utemeljevanju pravnih podlag za dobavo opreme.

Počivalšek očitke zavrača. V odgovoru na interpelacijo je nanizal dejstva, ki po njegovem mnenju dokazujejo, da so bile odločitve pri nabavah zaščitne opreme glede na krizne okoliščine optimalne. Koalicijske partnerice so mu že večkrat napovedale podporo.

Poslanec LMŠ Robert Pavšič je v imenu predlagateljev interpelacije poslancem pojasnil njihovo stališče in argumente. Sledi odgovor ministra Počivalška.

Pričakovati je, da se bo seja zavlekla v noč, saj je zanjo predvidenih več kot 16 ur.