Astro

Uživate v grozi? Potem so ti kraji pravi za vas!

ks
11. 6. 2020, 07.00
Posodobljeno: 11. 6. 2020, 14.33
Deli članek:

Grozljivo se seveda tudi dobro prodaja: vse od grozljivk pa do umetno narejenih otokov ali vsaj hiš groze.

px
duhovi

V tokratnem članku vam želimo predstaviti najbolj zanimive in strašljive lokacije, ki jih lahko najdemo po svetu. Medtem ko ene nosijo zgolj grozljivo zgodbo, druge premorejo tudi duhove.
Kaj če bi torej za naslednji izlet ali dopust torej zbrali enega (če ne kar vseh) izmed najbolj strašljivih krajev sveta in uživali v svoji grozi?
Torej, kam boste odpotovali prihodnjič?

Profimedia
Myrtle

PLANTAŽA MYRTLES, ZDA

Hiša na plantaži Myrtles sodi med najbolj strašljive hiše v Ameriki. Zgrajena je bila na ostankih starodavnega indijanskega pokopališča in za zidovi skriva kar deset umorov. Obiskovalci hiše večkrat poročajo o tem, da so videli sužnja z zelenim turbanom, in o uročenem ogledalu, v katerem lahko vidite Sarah Woodruff in njene otroke, ki so nekoč v hiši tudi živeli. Med najbolj grozljive pojave sodi duh Williama Winterja, ki je bil ustreljen na verandi hiše. Večkrat naj bi ga videli, kako se v bolečini počasi vleče po stopnicah, pri tem spušča grozljive zvoke in izgine na sedemnajsti stopnici. Bi si hišo upali obiskati ponoči?

Profimedia
Pluckley

VAS PLUCKLEY, VELIKA BRITANIJA

Vas PluckleyVasica v Kentu je bila pred leti okronana za najbolj strašljivo vas Velike Britanije – naslov ji je podelila sama Guinnessova knjiga rekordov! Zakaj? Ker naj bi tam prebivalo med dvanajst in šestnajst različnih duhov! Med njimi se tako poleg fantomskih kočij in psov najdejo tudi viseče truplo ravnatelja, duh Park Wooda, duh ciganke in ženske v belem. Najbolj svarijo pred t. i. Rdečo žensko, ki pa najraje straši obiskovalce tamkajšnje cerkve ... seveda ponoči.

dk
Aradele

UMOBOLNICA ARADALE, AVSTRALIJA
Aradale asylum je velik kompleks, ki se je odprl leta 1867 in je po svoje vas znotraj vasi Ararat. Gre za umobolnico, v kateri naj bi umrlo okrog 13 tisoč ljudi, in to ne vselej naravne smrti. Potekajo vodeni ogledi, na katerih si lahko zgradbo tudi pobližje ogledate, morda vzporedno doživite tudi kaj paranormalnega. Do zdaj so obiskovalci poročali o čudnih občutkih, dotikih, hladu, ki je zaobjel njihova telesa, in nerazložljivih glasnih zvokih po zgradbah.

Profimedia
Ram Inn

GOSTIŠČE RAM, VELIKA BRITANIJA
Ram Inn je restavracija in hotel, zgrajen okoli leta 1100, v katerem si dandanes gostje namesto umirjene noči obetajo vsaj eno paranormalno ali vsaj za trenutek grozljivo izkušnjo. Plačajo za krike, ne pa dejansko prenočišče. Trenutni lastniki so prepričani, da hotel stoji na ostankih starega poganskega pokopališča, kjer so med drugim žrtvovali tudi otroke. Caroline Humphries, ki v hiši živi že več kot trideset let, pravi, da je že navajena gledati, kako gostje prestrašeni bežijo po hotelu, saj so sekundo nazaj ugledali duha male deklice ali slišali jok neštetih žrtvovanih otrok. Si želite, da bi vas moški demon vrgel na posteljo? Potem kar hitro rezervirajte svoj večer v gostišču Ram.

dk
Kisiljevo

KISILJEVO, SRBIJA
Ta odročna vas je dom nekaj manj kot 800 prebivalcev, a hkrati dom ene najbolj srhljivih vampirskih zgodb. Pisalo se je leto 1725, ko je umrl kmet Petar Blagojević. Smrt kot smrt, a kaj ko je za njim v razmiku osmih dni v vasi umrlo še devet drugih vaščanov, pri čemer so na smrtni postelji vsi poročali, da jih je davilo Petarjevo truplo. Tamkajšnji pristojni z duhovnikom na čelu so po štiridesetih dneh truplo izkopali in na začudenje vseh odkrili, da Petarjeva brada in nohti še vedno rastejo, koža pa je bila videti kot povsem nova. Ko so skozi njegovo srce zarili kol, je iz njegovih ušes in ust brizgnila sveža kri, koža je v trenutku počrnela, vse skupaj pa je spremljal tudi grozljiv krik. Je bil Petar res kisiljevski vampir?

Reuters
Prepovedano mesto

PREPOVEDANO MESTO, KITAJSKA
Čudovito Prepovedano mesto (v Pekingu) je zgrajeno iz 980 zgradb in znano kot ena najbolj priljubljenih znamenitosti. Od 15. pa vse tja do začetka 20. stoletja je v njem živel kitajski cesar, danes pa verjamejo, da mestu vladajo duhovi priležnic. Kako je do tega prišlo? Leta 1421 je cesar Yongle v smrt poslal skoraj 3000 tamkajšnjih priležnic, saj je verjel, da je ena od njih zastrupila njegovo najljubšo ljubico. Prizanesel je le nekaterim, a na dan njegovega pogreba je bilo šestnajst od teh na koncu vseeno obešenih z belimi svilenimi trakovi. Zveni kot popolna predzgodba za grozljivko, mar ne? Danes obiskovalci poročajo o prizoru, v katerem črnolasa ženska beži pred vojakom, slišijo pa tudi krike, jok in mečevanje. Ni dovolj srhljivo? Kaj pa prizori velikega kupa trupel, krvavega bazena in koščkov svile?

Profimedia
Hoja baicu

GOZD HOIA-BACIU, ROMUNIJA
Ste vedeli, da imamo bermudski trikotnik tudi na kopnem? Nahajal naj bi se kar v enem od romunskih gozdov, pred katerim svarijo tudi tamkajšnje oblasti. V njem se je izgubilo že več ljudi, med njimi tudi pastir s čredo 200 ovac in petletna punčka. Ta se je ponovno pojavila čez pet let … nespremenjena. Nanjo čas ni vplival, ostala je v telesu petletne punčke, ki je zatavala v gozd leta nazaj. Kdorkoli se gozdu približa, poroča tudi o tesnobnosti in občutku, da ga nekdo nenehno opazuje. Morda tako tole ni ravno predlog za naslednji obisk, ampak bolj svarilo, čemu se ne približujte. Saj poznate film Čarovnica iz Blaira? Kdo ve, morda gre za nekaj podobnega.