Neustrezna oprema?

Zaradi velike količine zaščitne opreme prihaja do nedoslednosti in celo reklamacij

J.P.
21. 4. 2020, 12.06
Posodobljeno: 21. 4. 2020, 12.13
Deli članek:

Neustrezne zaščitne maske so romale v roke organov policije ter občanov v koroških občinah. Včeraj so se zato nekateri spraševali, ali še vedno ni zagotovljene zadostne količine varne ter ustrezne zaščitne opreme.

STA
Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je na današnji tiskovni konferenci o zalogah zaščitne opreme, namenjene boju z novim koronavirusom, dejal, da so na zadovoljivi ravni; Civilna zaščita skrbi za distribucijo opreme do vseh uporabnikov, organizacijo karantene in izvedbo nalog na lokalni ravni. Sodelujejo v vseh 212 občinah.

Osebno mnenje vladnega govorca Jelka Kacina je, da so maske zdaj del našega vsakdanjika in da jih bo treba še kar nekaj let imeti v blagovnih rezervah.

Uprava RS za zaščito in reševanje sicer sodeluje pri pregledu ponudb za nabavo zaščitne opreme. Kot je dejal, pri pregledu dobavljene opreme oziroma kakovostnem prevzemu velikih količin materiala, ki ga izvaja Zavod za blagovne rezerve, včasih pride do nedoslednosti.

Zaradi poplave različne opreme prihaja zadnje čase do določenih reklamacij, ki jih sproti rešujejo, je še pojasnil Šestan. "Načeloma gre za neustrezne oznake na embalaži ali za odsotnost certifikata na embalaži. V nekaterih primerih pa zaradi neustrezne izdelave," je dejal.