Ni povezan z mafijo

Breznikova resnica: Naredil je veliko dobrih stvari, linčajo ga zaradi dveh kozarčkov

L.T.
20. 4. 2020, 20.05
Deli članek:

Že nekdanjemu državnemu sekretarju Francu Brezniku je žal, da ga linčajo zaradi prometnega prekrška. V tem, da so ga iz podjetja Rastoder, ki upravlja blagovno znamko Derby, klicali kmalu zatem, ko je postal državni sekretar MNZ, ne vidi nič spornega.

Bobo
Breznik se bo očitno vrnil v poslanske klopi, ki jih je izpraznil, ko je bil imenovan za državnega sekretarja na MNZ.

Spregovoril je Franc Breznik, ki je odstopil po tem, ko so ga v službenem vozilu ministrstva za notranje zadeve (MNZ) med prehitro vožnjo ustavili policisti. Pri tem je napihal dvakrat čez dovoljeno mero in to dva tedna prikrival pred javnostjo.

»Kaj naj vam še povem, ko ste me pa mediji že tako raztrgali,« se je Breznik odzval na medijsko poročanje. »Veliko dobrega sem naredil v vseh teh letih, pa tega niste objavljali. Zdaj pa sem naredil eno napako in ste me uničili. Na tisoče kilometrov imam za seboj, sem že storil kakšen prekršek, tudi tokrat sem ga, priznal sem napako. Ne vem, kaj naj še naredim, da boste zadovoljni,« je Breznik spregovoril za časnik Večer. Na naše prošnje za komentar se prejšnji teden ni odzval.

Vožnja pod vplivom alkohola je sporna sama po sebi, a vendar gre le za prekršek. Česar Breznik ni naslovil, je dejstvo, da je podjetje Rastoder, ki je domnevno v kazenski preiskavi (njegov lastnik Izet Rastoder to s popravki zanika, a ga izjave ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa postavljajo na laž), potrebovalo natanko 12 dni, da je prišlo do pogovora z državnim sekretarjem ministrstva za notranje zadeve. Ali so z ministrstva odtekale informacije, bo dal odgovor brezzobi tiger Komisije za preprečevanje korupcije. Da bi te domneve resnično potihnile, bi preiskavo verjetno morala začeti kar policija sama.

Zgodba se spreminja: ni bil pri Derbyju

»Ne drži pa, da sem bil ustavljen sredi belega dne, bilo je ob osmih zvečer, ko sem delovni dan že zaključil. Tudi ne drži, da sem popival s predstavniki podjetja Derby, bil sem pri drugem donatorju, kjer sem urejal jabolka. To sem počel kot predsednik odbora za kmetijstvo. So me pa medtem klicali iz podjetja Derby, pa ne Izet Rastoder, temveč je bila gospa,« pravi Breznik.

Katera gospa je to bila, ni želel pojasniti, prav tako ni obrazložil, kako se mu kot državnemu sekretarju MNZ ni zdelo sporno, da ga kličejo iz podjetja, ki ga družbeni podsistem pod njegovim neposrednim nadzorom uradno preiskuje. »Nisem povezan z nobeno mafijo, kot mi želite novinarji to podtakniti,« je Breznik opredelil svoj sestanek pri podjetju Rastoder.

»Dober človek sem, veseljak, nisem tako slab, kot me opisujete,« je dejal Breznik, »ničesar ne skrivam, z novinarji sem govoril prej kot z ministrom.«