To storijo vsi sesalci

Televizijska voditeljica med porodom igrala na kristalne instrumente, na koncu pa zaužila smuti placento

E.J.
20. 4. 2020, 20.25
Deli članek:

Voditeljica oddaje Klepet ob kavi je rodila doma, z njo sta bila partner in babica. Med porodom je igrala na kristalne instrumente, na koncu pa zaužila placento v obliki smutija.

Osebni arhiv
Jasmina Kandorfer je svojo posebno porodno zgodbo zapisala in jo podarja vsem ženskam v obliki e-knjige.

Voditeljica Jasmina Kandorfer, katere oddaja Na kavi z Jasmino se je jeseni preselila na Planet TV, takrat pa je tudi v živo v oddaji potrdila, da jo čaka še ena nova vloga v življenju: materinstvo. Povedala je, da je bila nosečnost načrtovana in se je nanjo pripravljala kar dve leti, skupaj s partnerjem Žigo in to tako na fizični kot duševni ravni, zanosila pa je nenačrtovano na morju, na otoku Iž, kjer je vodila delavnico.

Jasmina namreč zelo rada potuje, kot nam je povedala, saj tam najde ideje za nove oddaje, v oddajah pa se ukvarja predvsem s tematikami glede zdravega življenjskega sloga in tudi alternativnih pristopov k zdravljenju. Težav med nosečnostjo ni imela, razen hudih slabosti v drugem mesecu. »Trajale so po 24 ur na dan, brez prestanka. Temu se je pridružilo bruhanje, da o utrujenosti ne govorim. Bili so dnevi, ko sploh nisem šla iz postelje, razen na stranišče, saj nisem zmogla ničesar.«

Zvezde Lady
Jasmina in njen partner, mladi očka Žiga

Nato pa je pred tremi dnevi na svojem družbenem omrežju oznanila, da je rodila doma hčerko Gajo. Ker je njena porodna zgodba nekaj posebnega, se jo je odločila zapisati. »Moja porodna zgodba pa je zapisana v e-knjigi, ki jo brezplačno podarjam vsem ženskam, da bi začele bolj zaupati svojemu telesu in predvsem urediti in zaupati moči hormonov,« je povedala.

Rodila doma ob partnerju in babici

Jasmina je namreč rodila doma, ob njej sta bila babica in partner Žiga. Bila je že 17 dni čez rok, porod pa je spodbudila z akupunkturo, je povedala. Ko se je porod začel, je sama igrala na kristalne instrumente, partner jo je masiral in tako je rodila doma. Po porodu pa je zaužila placento. »Ja, placento sem zaužila! Žiga mi je pripravil smuti. Vonj in okus je povsem prekril z banano in jagodičevjem. Prav okusno je bilo, še sam je pokusil!« je za Planet TV razkrila Jasmina in razložila, da to storijo vsi sesalci, ki placento pojejo za boljšo regeneracijo.