Ne bo tako kot so pričakovali ljubitelji športa

Palic za golf in loparjev za tenis še ne bo mogoče vihteti ta konec tedna

A.S./STA
17. 4. 2020, 16.53
Posodobljeno: 17. 4. 2020, 17.01
Deli članek:

Ste načrtovali, da se boste med vikendom odpravili na igrišča in poprijeli za loparje in palice za golfa? Morali boste počakati.

Profimedia
Konec tedna so sproščene dejavnosti le na javnih površinah in zato obisk teniških in golf igrišč znotraj občine bivanja, še ne bo možen.

Medtem, ko so ljubitelji športa pričakovali, da bodo v skladu z rahljanjem ukrepov za boj proti širitvi novega koronavirusa že ta konec tedna lahko vihteli palice za golf in loparje za tenis, je zdaj jasno, da se to še ne bo zgodilo ta konec tedna. Ponedeljek je namreč dan, ko bodo upravitelji igrišč lahko začeli z delovanjem.

Uradni odlok vlade republike Slovenije namreč za delovanje športnih objektov kot prvi dan določa 20. april, ko bodo z delovanjem začele nekatere trgovine in storitvene dejavnosti, kamor sodi tudi upravljanje športno-rekreativnih centrov. O tem so nekateri upravitelji športnih centrov danes obveščali svoje stranke.

Konec tedna pa so sproščene dejavnosti le na javnih površinah in zato obisk teniških in golf igrišč znotraj občine bivanja, še ne bo možen.

Vlada je sicer med športnimi aktivnostmi sprostila ukvarjanje s številnimi dejavnostmi na prostem kot so tenis, golf, balinanje, badminton, tek in kolesarjenje.