Slovenija

Huawei v boju proti koronavirusu Sloveniji doniral zaščitne maske

N.N.
16. 4. 2020, 17.51
Posodobljeno: 16. 4. 2020, 17.59
Deli članek:

Sloveniji je na pomoč v boju proti epidemiji virusa SARS-CoV-2 priskočila tudi družba Huawei Technologies.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Sloveniji bodo podarili skupno 30.000 zaščitnih mask, od tega 20.000 medicinskih mask in 10.000 mask N95, ki jih zdravstveno osebje najbolj potrebuje. Poleg donacije zaščitnic mask bodo podarili še 100 Huawei tablic, ki so namenjene otrokom iz socialnih ogroženih okolij za šolanje od doma. Huawei je z operaterji tudi že poskrbel, da so otroci iz socialno ogroženih okolij prejeli mobilne modeme Huawei s pripadajočimi SIM karticami ter neomejenim mobilnim prenosom podatkov do 31. avgusta letos in jim s tem omogočili nemoten učni proces od doma. 

»Družbena odgovornost predstavlja pomemben del našega delovanja, zato smo k iskanju načinov, kako pomagati Sloveniji, pristopili takoj. Ko se je pokazalo, da je najbolj kritična dobava zaščitnih mask, smo takoj sprožili postopke nabave zaščitnih mask in poiskali ustrezne ponudnike,« je poudaril Histro Zhangqin, direktor Huawei Technologies Ljubljana. Prva pošiljka mask je danes že prispela v centralno skladišče civilne zaščite v Rojah, druga pošiljka pa bi tja prispela v naslednjih dneh. 

»Za vsa uspešna podjetja je pomembno, da se zavedajo svoje odgovornosti do okolja, v katerem delujejo in poslujejo. In ko okolje potrebuje pomoč, se moramo odzvati. Za nas, kot globalnemu ponudniku na trgu informacijske in komunikacijske tehnološke infrastrukture, to okolje predstavlja cel svet, zato smo takšnimi akcijami prisotni tudi drugod,« je o vlogi družbene odgovornosti v družbi Huawei še izpostavil Zhangqin. 

V Huawei dodajajo, da bodo še naprej iskali različne možnosti pomoči državi in najbolj izpostavljenim prebivalcem.