Sprejel kritike

Predsednik države izrazil obžalovanje: Morali bi veljati za zgled, a to nismo bili

A.S../STA
16. 4. 2020, 16.13
Posodobljeno: 16. 4. 2020, 17.33
Deli članek:

Zaradi neupoštevanja predpisov o ustrezni fizični razdalji med ljudmi na sredinem obisku mejnega območja ob Kolpi se je opravičil tudi predsednik države Borut Pahor.

Bobo
Ob sredinem obisku so bili deležni kritik o neupoštevanju predpisov o ustrezni fizični razdalji med ljudmi.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes v izjavi na daljavo spregovoril o včerajšnjem srečanju predsednika republike in vrhovnega poveljnika obrambnih sila Boruta Pahorja, ministra za obrambo Mateja Tonina ter Hojsa na mejnem območju ob Kolpi, kjer so se zavzeli za podelitev izrednih pooblastil vojski na južni meji.

Bobo
Aleš Hojs je priznal, da so so naredili napako, ker se niso dovolj držali vsak k sebi.

Ob sredinem obisku so bili deležni tudi kritik o neupoštevanju predpisov o ustrezni fizični razdalji med ljudmi. Hojs je dejal, da so so naredili napako, ker se niso dovolj držali vsak k sebi, a da maske takrat niso bile potrebne. Dejal je tudi, da so hodili po ozkem kolovozu, zato primerna formacija čez palec stotih ljudi ni bila mogoča. Izrazil je obžalovanje, da jih na to niso opozorili že novinarji in fotografi, ki so takrat bili prisotni, in dodal, da tudi oni niso ohranjali priporočene razdalje.V prihodnje pa bodo poskrbeli, da bo vzpostavljena primerna razdalja, je dejal.

Bobo
Da niso ravnali dovolj pazljivo, je priznal tudi predsednik republike Borut Pahor.

Predsednik države izrazil obžalovanje

Pojasnil je, da razume in sprejema kritike na račun njegovega obnašanja in obnašanja njegovih spremljevalcev. Na nek način bi morali veljati za zgled, je dejal predsednik republike in priznal, da to v sredo niso bili.

"Sprejmite, prosim, iskreno, izraze mojega obžalovanja in opravičila," je dodal v izjavi za javnost. Poudaril je tudi, da občuduje ljudi, ki z zares discipliniranim obnašanjem pripomorejo k temu, da se Slovenija tako uspešno sooča s to zdravstveno krizo.

Bobo
Na nek način bi morali veljati za zgled, je dejal predsednik republike in priznal, da to v sredo niso bili.