Tudi mladoletni

V času koronakrize po cestah veseljačijo vozniki brez izpita

B.K.
16. 4. 2020, 14.26
Posodobljeno: 16. 4. 2020, 17.05
Deli članek:

Štajerski policisti so včeraj imeli kar precej dela z vozniki brez veljavnih vozniških dovoljenj.

PU Novo mesto
Fotografija je simbolična.

Začelo se je ob pol desetih dopoldan, na Lackovi cesti v Mariboru, kjer so policisti ustavili 59-letnega moškega iz Bezene. Vozil je avtomobil znamke Citroen Saxo. V postopku so policisti ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Petnajst minut pred drugo popoldansko so policisti na Panonski ulici v Mariboru ustavili 31-letnega Mariborčana, ki je vozil osebni avtomobil znamke Audi A4. V postopku so ugotovili, da tudi ta voznik nima vozniškega dovoljenja, saj še sploh ni opravil vozniškega izpita. Vozilo prav tako ni bilo registrirano, na njem pa so bile nameščene registrske tablice drugega avtomobila. Tudi njemu so policisti vozilo zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

Malo pred tretjo popoldansko so policisti, tokrat v Apačah ustavili mladoletnega voznika skuterja. Neverjetno, tudi ta mladoletnik še ni opravil vozniškega izpta. Skuter so mu zasegli in zoper nepridiprava podali obdolžilni predlog. Nato so pobalina predali materi in ji razložili, kaj je storil.

Ob osmi večerni so policisti na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici ustavili 42-letnega Ptujčana, ki je vozil avotmobil znamke Fiat Punto. V postopku so ugotovili, da tudi ta voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, pa tudi vozilo ni bilo registrirano, na njem pa sta bili dve različni registrski tablici, obe ukradeni. Povrhu vsega, je hitri test na droge pokazal, da je vozil pod vplivom prepovedanih substanc. Strokovni pregled je odklonil. Sledita mu obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

In za konec, le nekaj minut pred deveto večerno so policisti na Meljski cesti v Mariboru ustavili 26-letnega Mariborčana, voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot 106. Tudi ta voznik še ni opravljal vozniškega izpita in zato ni imel veljavnega dovoljenja, prav tako pa je bilo njegovo vozilo neregistrirano, na njem pa tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. Za nameček mu je elektronski alkotest pokazal 0,25 mg/l alkohola. Policisti so mu vozilo zasegli, tudi zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.