ODredba

Vlada podaljšala prepoved potniškega letalskega prometa

J.P./STA
9. 4. 2020, 19.09
Posodobljeno: 9. 4. 2020, 19.10
Deli članek:

Vlada je z danes sprejeto odredbo podaljšala prepoved potniškega letalskega prometa tudi po 14. aprilu, in sicer za lete v okviru EU do 27. aprila, prepoved za lete v ali iz držav, ki niso članice EU, pa bo še naprej veljala do preklica. Prepoved ne velja za tovorni promet.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vlada je prepoved mednarodnega rednega in posebnega (čarterskega) prevoza potnikov ter letenje zrakoplovov splošnega letalstva s pristanki na območja javnih letališč državnega in lokalnega pomena - v okviru ukrepov proti širjenju novega koronavirusa - prepovedala s 17. marcem, in sicer za lete v EU do 30. marca, za lete v in iz nečlanic EU pa do nadaljnjega. Ukrep je skladno s pravili EU s 30. marcem lahko podaljšala še za 14 dni.

Danes sprejeta uredba tovrstni promet prepoveduje še naprej, torej od 14. aprila do najdlje 27. aprila za lete v EU, za lete v in iz nečlanic EU pa do preklica.

Prepoved ne velja za mednarodni redni in čarterski zračni prevoz blaga in pošte ter za zrakoplove, ki opravljajo mednarodne zračne prevoze brez prevoza potnikov na letih v svojo bazo, na letih na vzdrževanje ter na letih, namenjenih parkiranju zrakoplovov.