Grozil ji je z "morilci iz tujine"

FOTO: Avstrijskega upokojenca izdala ljubimka, v kleti skrival arzenal orožja, s katerim bi lahko eno leto oskrboval policijo

S.R.
6. 4. 2020, 18.48
Posodobljeno: 6. 4. 2020, 18.56
Deli članek:

65-letnik je pristal v priporu, sumijo ga poskusa izsiljevanja in ustrahovanja svoje nekdanje ljubimke ter več kaznivih dejanj, povezanih z zakonom o orožju.

Zajem zaslonske slike/LPD OÖ
Zaseženo orožje.

Avstrijska policija je med hišno preiskavo pri 65-letniku iz Freistadta v Zgornji Avstriji naletela na pravo zakladnico orožja. Upokojenec je namreč v kleti skrival več kot milijon nabojev in osupljivo količino orožja. V kleti je skladiščil 30 pušk, 40 kosov avtomatskega orožja, 100 dušilcev zvoka in še kaj. 65-letnik naj bi dušilce zvoka in cevi za puške izdeloval tudi sam. Kot so med novinarsko konferenco pojasnili policisti, je starec razpolagal z zalogo, s katero bi lahko »eno leto oskrboval 4000 policistov v Zgornji Avstriji.« Gre za največji zaseg orožja na območju v zadnjih nekaj desetletjih. Šest policistov v polni zaščitni opremi je klet praznilo kar sedem ur. Kriminalisti, ki zadevo preiskujejo, domnevajo, da je upokojenec orožje tudi preprodajal. 

Zajem zaslonske slike/LPD OÖ
Zasegli so več kot milijon nabojev.

Avstrijski mediji poročajo, da je 65-letnika policiji v petek prijavila nekdanja ljubimka, ki je pred njim trepetala. 65-letnik, ki so ga že pridržali, naj bi ženski, sicer prijateljici njegove soproge, s katero je več let ljubimkal, zagrozil, da pozna »morilce iz tujine, ki bi lahko opravili umazano delo,« poroča portal nachrichten.at. Policisti so na njegova vrata potrkali v petek zvečer in sprva našli 19 kosov orožja z ustreznimi dovoljenji, nato jim je »orožar« dejal, da jih ima na zalogi še več in jih odpeljal v klet. Tožilstvo je zoper 65-letnika že odredilo pripor, osumljen pa je poskusa izsiljevanja in ustrahovanja svoje nekdanje ljubimke ter več kaznivih dejanj, povezanih z zakonom o orožju.