Slovenija

Srbski poslovnež ponuja roko slovenski vladi

N.N.
3. 4. 2020, 13.48
Posodobljeno: 3. 4. 2020, 13.49
Deli članek:

Koronavirus ne pozna meja. Ne državnih in ne družbenih. Napada vse družbene sloje, zato je naša solidarnost zdaj odločilnega pomena. To razume tudi eden najbolj prepoznavnih vlagateljev in humanistov v regiji Miodrag Kostić. Srbski poslovnež je slovenski vladi v času epidemije pripravljen odstopiti portoroški hotel Palace. Ob tem je družba MK Group pripravljena prevzeti tudi vse stroške nastanitve in obratovanja hotela.

PR
Miodrag Kostic

Svetovni boj proti korona virusu človeštvo povezuje, kot še nikoli poprej. V ospredje prihajata humanost in predvsem solidarnost. Tako posamezniki kot svetovne znamke se trudijo pomagati tistim, ki trenutno potrebujejo največ pozornosti, hkrati pa svet vedno bolj pogleduje k največjim poslovnežem in vlagateljem. Tako tudi na Kitajskem, v ZDA, Italiji ter drugod v Evropi velike znamke darujejo sredstva in kapacitete za boj proti korona virusu.

Družbi svetovnih dobrodelnežev se je pridružil znani tudi srbski vlagatelj in humanist, predsednik MK Group Miodrag Kostić, ki je v Novem Sadu Inštitutu za javno zdravje Srbije Dr. Milan Jovanović Batut odstopil prestižni hotel in po zgledu Romana Abramovića prevzel tudi stroške nastanitev v hotelu v času epidemije.

Družba MK Group se proti virusu bori tudi z donacijo 50.000 evrov Inštitutu za imunologijo Torlak, da bi se čimprej razvile kapacitete za diagnostiko COVID-19. S to donacijo je družba MK prva družba v Srbiji, ki je pristojnim institucijam darovala za podporo zdravstvenemu sistemu države. Poleg tega je družba MK Group donirala tudi 30.000 evrov za beograjske upokojenke in upokojence. Veliko pozornosti pa Kostić namenja tudi Slovenij, s ponudbo za odstop portoroškega prestižnega hotela.